Meny

Småaksjonærer i Norwegian kan gå glipp av milliongevinst

Bjørn Kjos i Norwegian. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Somling med papirarbeid kan snyte 17.000 småaksjonærer i Norwegian for store summer. 

Tidligere i år ble det klart at 17.000 småaksjonærer i Norwegian skulle få rettigheter til å kjøpe nye Norwegian-aksjer til en kraftig rabattert pris. 

Den elleville oppgangen Norwegian har opplevd på børsen etter at det ble klart at selskapet IAG var interessert i oppkjøp, har ført til at småaksjonærene kunne se frem til en gevinst på opp mot 190 millioner kroner, ifølge Nettavisen, som først omtalte saken. 

Norwegian har imidlertid somlet med å sende inn de nødvendige papirene til Finanstilsynet, angivelig grunnet røde dager og en forskjøvet generalforsamling. I praksis betyr det at småaksjonærene ikke får de nye aksjene sine før i midten av juni, mot den opprinnelige datoen 2. mai. 

«Problemet er at for hver dag som går øker faren for at British Airways-eier IAG gir opp interessen i Norwegian, noe som mest sannsynlig vil føre til at aksjen faller kraftig i verdi», skriver Nettavisen. 

Usikkerheten rundt interessen fra IAG har allerede ført til at Norwegian-aksjene har begynt å synke noe på børsen. Om nedgangen fortsetter, eller stuper, før Finanstilsynet har godkjent prospektet midt i juni, vil småaksjonærene bli snytt for enorme gevinster. 

Les mer:

Tror Buffett eller Bezos tar Norwegian

Bjørn Kjos: Ryanair har vist interesse for Norwegian

Norwegian kraftig opp etter oppkjøpsrykter

Spansk avis sier IAG forbereder nytt bud på Norwegian

Privatøkonomi
Populært