Kjos tjener stort på bankrally

<p>Bjørn Kjos.</p>
Bjørn Kjos. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Bank Norwegian har gitt Norwegian-gründer Bjørn Kjos og hans familie en fantastisk flytur de siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de siste fire månedene har aksjekursen til Norwegian Finans Holding, som er eneste eier i Bank Norwegian, steget over 35 prosent på børsen. Markedsverdien av selskapet har dermed lagt på seg 4,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Onsdag sluttet på ny all-time high på 91,75 kroner. Og torsdag fortsetter oppturen til 92,5 kroner, noe som verdsetter banken til 17,3 milliarder kroner.

Største aksjonær i Norwegian Finans Holding er flyselskapet Norwegian, med en eierandel på 17,47 prosent. Siden midten av april har Norwegians aksjer i Bank Norwegian steget med 1.060 millioner kroner til 3.018 millioner kroner.

Til sammenligning er verdien på flyselskapet på 7,3 milliarder kroner. Av dette utgjør banksjene 41,4 prosent av flyselskapets samledes verdi.

Les også: Lufthansa kjøper inntil 90 av Air Berlins fly

Kjos eier også bankaksjer gjennom investeringsselskapet Sneisungen der Kjos eier halvparten av aksjene. Sneisungens aksjepost har ifølge DN steget med mer enn 93 millioner kroner i verdi siden bunnen i april.

I tillegg til å eie bankaksjer indirekte gjennom investeringen i Norwegian Air Shuttle, eier Kjos' sine tre barn ifølge DN aksjer direkte i Norwegian Finans Holding gjennom tre ulike investeringsselskaper.

Til sammen eier de tre barna over 11,7 millioner aksjer i morselskapet til Bank Norwegian, som til torsdagens kurs på 92,5 kroner er verdt nesten 1,1 milliarder kroner. Og siden bunnen i midten av april, på 60 kroner, har verdien på aksjene dere steget med 380 millioner kroner.

Les også: KLP-resultatet falt med 500 millioner

Saken ble først publisert på hegnar.no.

Personvernpolicy