Database avslører hvem som eier alle norske aksjeselskap

Hvem eier hva i Norge? Her er databasen hvor du kan søke hvem som eier hvilke aksjer i Norge.

Torsdag ble Skatteetatens aksjonærregister for 2016 offentlig. Nå kan du søke hvem som eide hva i hvilke selskaper, også de som er listet på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Torsdag ble Skatteetatens aksjonærregister for 2016 offentlig. Nå kan du søke hvem som eide hva i hvilke selskaper, også de som er listet på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

I ABC Nyheters søkbare database over norske selskaper og aksjeeiere, vil du finne navn, bosted, fødselsår og antallet aksjer som personen eide ved utgangen av 2016.

Kilden for databasen er Skatteetatens aksjonærregister som ble offentlig 11. mai.

Basen inneholder de opplysningene som selskapene selv ga myndighetene før årsskiftet. Eventuelle feil som er rettet etter 31. desember 2016 er dermed ikke med i denne oversikten.

Les også:  Ny toppnotering på Oslo Børs

Slik søker du:

Du kan søke fritt, men hvis du ønsker å vite hvor mange aksjer en bestemt person eier i de norske selskapene, så bruk gåsetegn og skriv først etternavn, så fornavn.

For eksempel slik: "Karlsen Ola" eller "Hegnar Trygve"

Du får da opp en liste med personer som har det aktuelle navnet. Ved så å klikke på den personen med korrekt bosted og fødselsår kan du ytterligere spisse søket ditt.

Les også:  Snapchat-aksjen raser etter milliardtap

Du kan også søke på et bestemt selskap og få opp en liste over alle som eier aksjer i dette. Da må du skrive selskapets navn i nederste søkefelt.

Skriver du derimot selskapets navn i det øverste feltet får du i stedet opplyst hvilke selskaper hvor dette hadde eierinteresser ved årsskiftet.

Sammenlign forsikringer

Få tilbud - spar penger

Samle smålån

Få lavere rente på smålån og kredittgjeld.

Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334

Start her
i samarbeid med Tjenestetorget

Sammenlign alle kredittkort i Norge

Kredittkort.com i samarbeid med Kredittkort.com

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden