Meny

Arve Tellefsen tjente 80 millioner på fiolinsalg

Fiolinist Arve Tellefsen var den norske artisten som tjente best i fjor. Det skyldes salg av fiolin. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Den norske fiolinisten Arve Tellefsen troner øverst på inntektstoppen blant norske artister for året 2017. Årsaken er et salg av en fiolin.

Både Kygo og Alan Walker må se seg slått av den 82 år gamle kjente fiolinisten fra Trondheim i inntekt i 2017. Ifølge skattelistene tjente Arve Tellefsen hele 84,7 millioner kroner i fjor. Trønderen troner dermed øverst på inntektslisten blant norske artister.

Tellefsen gir forklaringen på den solide inntekten i en kommentar til VG.

– Jeg har solgt fiolinen min for 80 millioner kroner.

Les også: Wara tjente mest i regjeringen

Arve Tellefsen kjøpte den verdifulle Giuseppe Guarneri-fiolinen for én million kroner i London i 1970. Ifølge VG er det en tysk investor som har kjøpt fiolinen. Han bedyrer likevel at det ikke betyr at han har tatt farvel med den.

– Jeg kommer ikke til å slutte og spille på fiolinen. Jeg har en avtale med investoren som ønsker å være anonym, at jeg kan bruke fiolinen så lenge jeg lever, sier Tellefsen til VG.

Arve Tellefsen står oppført med 84.732.560 kroner i inntekt i 2017. Salget av fiolinen utløste en skatt på over 21 millioner kroner. Tellefsen står i skattelistene registrert med 90.774.551 kroner i formue.

Les også: Sjekk hvem som tjener mest i din kommune

Populært