Meny

Dette er Afrikas rikeste konger

Marokkos kong Mohammed VI er Afrikas rikeste monark. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være monark i Afrika kan være en lukrativ affære.

Mange av kongene på det Afrikanske kontinentet har i tillegg til stor innflytelse over landet sitt, privilegier som statlig beskyttelse, svært generøse månedslønner og en lang rekke luksuskjøretøy, skriver Business Insider.

Her er listen over de fire rikeste kongene i Afrika:

1. Mohammed VI av Marokko - 2 milliarder dollar

Nummer én på listen er Mohammed VI. Han ble født august 1963 og kom på tronen i juli i 1999, etter at hans far, kong Hassan II, gikk vekk. Mohammed VI antas å være den rikeste blant de afrikanske kongene. Han kontrollerer det marokkanske investeringsselskapet Societe National d’Investissement, som skal være verdt mer enn 10 milliarder dollar. Kongen eier også en av verdens største fosfor-reservoarer og har investeringer i finanssektoren, i gruvedrift, telekommunikasjon og distribusjon.

Les også: Asias rikeste har ikke tid til å bruke penger

2. Fredrick Obateru Akinrutan av Nigeria - 300 millioner dollar

Kong Fredrick Obateru Akinruntan, ble født i 1950, og han har en formue på omlag 300 millioner dollar. Han er hersker og konge over Ugbo-kongedømmet. Hans investeringer i oljeindustrien er oppsiktsvekkende; han eier Obat Oil, en av de største oljeselskapene i Nigeria. Han lever også deretter. I 2014 skal han ha sagt til en lokalavis at han har en klokke til én millioner dollar.

3. King Mswati III av Swaziland - 50 millioner dollar

Kong Mswati III ble født april 1968, i Manzini, Swaziland. Han er den herskende kongen i Swaziland og overhodet til den kongelige familien. Han ble kronet i april 1986, da han var 18 år. Kongen har ofte blitt kritisert for sin luksuriøse livsstil. Mange lokale og internasjonale medier anklager han for å leve et ekstravagant liv, mens folket hans lever i fattigdom. I 2014 satte landet av 61 millioner dollar til kongens utgifter.

4. King Otumfuo Osei Tutu II av Ashanti, Ghana - 10 millioner dollar

Otumfuo Osei Tutu II er den 16. kongen i Ashanti-kongedømmet, et mektig kongedømme. Han var født i mai, 1950, og tok over tronen i april 1999. Etter å ha studert i Storbritannia, jobbet han en kort tid i private og offentlige organisasjoner i Storbritannia og Canada, inntil han vendte hjem til Ghana i 1989. Der etablerte han Transpomech Ghana, et selskap som produserer gruveutstyr til flere av de største selskapene i Ghana. Kongen eier også eiendom både i Ghana og Sør-Afrika, og verdifulle kronjuveler.

Les også:
Seks superrike mennesker med merkelige sparevaner

Dette er Norges 10 rikeste

Saken ble først publisert i Hegnar.no

Populært