Solon Eiendom håver trolig inn 500 millioner på 18 leiligheter

<p>Den canadiske ambassadørboligen på Bygdøy ble lagt ut for salg i 2013. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Fortress.</p>
Den canadiske ambassadørboligen på Bygdøy ble lagt ut for salg i 2013. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Fortress. Foto: Zentuvo

Leilighetene i hagen til den tidligere canadiske ambassadørboligen vil koste mellom 17 og 50 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er nesten utrolig, men det er sånn det er blitt. De største og dyreste leilighetene er gjerne de som blir solgt først. Kvadratmeterprisene vil ligge på pluss/minus 150.000 kroner, forteller eiendomsinvestor Tore Eiklid til Finansavisen (gjengitt i Hegnar.no).

Han og Solon Eiendom står bak utbyggerprosjektet på den tidligere canadiske ambassadørboligen på Bygdøy, hvor leilighetene vil koste mellom 17 og 50 millioner kroner. Det skal bygges 18 leiligheter på fra 113 til 282 kvadratmeter. De blir oppført i hagen til den tidligere canadiske ambassadørboligen.

Bakgrunn: Ambassadørbolig på tilbud

Solon Eiendom håper ifølge Finansavisen å få inn 500 millioner kroner på prosjektet.

– Det blir lagt ned høy kvalitet hele veien. Byggekostnadene her ute vil tilsvare salgsprisene de fleste steder vi bygger. I hvert bygg blir det tre leiligheter, med litt forskjellig oppsett. Noen steder blir det to leiligheter i første etasje og én i andre, mens noen bygg får omvendt løsning, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom André Svenning-Gultvedt, til Finansavisen.

Eiklid sikret seg den 18 mål store tomten sammen med Erik Braathen for to og et halvt år siden. Braathen har senere gått ut av prosjektet.

Ambassadørboligen ble lagt ut på Finn.no i 2013. Det viste seg å være et tungsolgt prosjekt. Prisen ble først satt til 120 millioner kroner, for så å bli senket til 110 millioner. Tomten er forøvrig på nesten 6.000 kvadratmeter, med en hovedbygning som har et bruksareal på drøyt 1200 kvadratmeter og en portnerbolig på 260 kvadratmeter.

Les også:

Stoltenberg bor helt gratis i praktbolig

Forsvarssjefens husleie for luksusbolig redusert til 998 kroner

Personvernpolicy