Svensk-libaneser mistenkes for å ha ledet pedofiliring på Tiktok

De folkevalgte i Representantenes hus i USA skal stemme over et lovforslag som kan ende med at Tiktok blir forbudt i landet. Foto: Matt Slocum / AP / NTB
De folkevalgte i Representantenes hus i USA skal stemme over et lovforslag som kan ende med at Tiktok blir forbudt i landet. Foto: Matt Slocum / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks personer er pågrepet for å være en del av en pedofiliring på Tiktok. En svensk-libaneser er etterlyst, mistenkt for å ha ledet gruppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks pågrepne er mistenkt for å være en del av pedofiliringen på 28 personer, ifølge en libanesisk dommer.

Libanesiske overvåkingsmyndigheter sa forrige uke at gruppen angivelig skal ha misbrukt barn seksuelt og tvunget dem til å ta dop.

Ofrene ble lurt inn i ringen, blant annet gjennom Tiktok, hvor de mistenkte skal ha lurt barna gjennom lovnader om rabatt på klær eller modelloppdrag.

En svensk-libanesisk mann i 30-årene er ifølge den svenske avisen Expressen mistenkt for å lede den organiserte gruppen. Han skal ha mottatt videoer av overgrep, og solgt dem videre på det mørke nettet.

– Vi mistenker at til sammen 300 barn har blitt utnyttet i denne saken. Svensken er aktiv i Sverige og Dubai. Vi har vært i kontakt med svenske myndigheter for å få ham utlevert, sier kilden til Expressen.

Han er blant flere mistenkte som befinner seg utenfor Libanon. Utenom Sverige er også personer fra De forente arabiske emirater, Sveits og Tyrkia mistenkt.

Gruppen skal angivelig ha voldtatt, drapstruet og solgt bilder av ofrene. Filmene skal også ha blitt solgt til rike personer rundt i verden, ifølge Expressen. Disse skal ha blitt omsatt for flere millioner svenske kroner.