Slovenia vil anerkjenne Palestina som stat innen 13. juni

Den slovenske regjeringen innledet torsdag prosedyren for anerkjennelse av en palestinsk stat, sier landets statsminister Robert Golob. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB
Den slovenske regjeringen innledet torsdag prosedyren for anerkjennelse av en palestinsk stat, sier landets statsminister Robert Golob. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den slovenske regjeringen innledet torsdag prosedyren for anerkjennelse av en palestinsk stat. Det skal være klart senest 13. juni, sier landets statsminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De grusomhetene som vi ser hver dag i Gaza, er uakseptable og må stoppe. Jeg oppfordrer Israel til å innstille sine angrep i Gaza umiddelbart og til å gå tilbake til forhandlingsbordet, sier statsminister Robert Golob på regjeringens X -konto.

Golo sier at han ønsker at Slovenias anerkjennelse kan bidra til å fremskynde en våpenhvileavtale mellom Israel og Hamas.

Datoen for den slovenske anerkjennelsen er satt til senest 13. juni, men kan skje tidligere avhengig av fremgangen i forhandlingene om en våpenhvile, ifølge statsministeren.

Den irske rikskringkasteren RTE skrev tidligere torsdag at Irland og Spania vurderer å anerkjenne en palestinsk stat 21. mai.

Ifølge kanalen har landene ventet på en avstemning i FNs hovedforsamling 10. mai, som kan føre til at palestinerne anerkjennes som kvalifisert til å bli et fullverdig FN-medlem.