USA uttrykker optimisme for våpenhvilesamtaler

USA er forsiktig optimistiske til at Israel og Hamas kan bli enige om en våpenhvileavtale, sier talsperson John Kirby for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
USA er forsiktig optimistiske til at Israel og Hamas kan bli enige om en våpenhvileavtale, sier talsperson John Kirby for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA er forsiktig optimistiske til at Israel og Hamas kan komme til enighet om en våpenhvile, sier talsmann John Kirby for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene «bør være i stand til å tette de gjenværende hullene», ifølge Kirby.

Hamas opplyste søndag at de hadde sagt ja til et våpenhvileforslag fra Egypt og Qatar, men dette ble tvert avvist av Israel, som siden har trappet opp angrepene mot Rafah og gått inn i byen.

– Det er basert på vår forståelse av hvordan teksten ser ut akkurat nå. Hamas svarte i går, og det ble lagt inn endringer, sier Kirby, og legger til at det er slik forhandlinger foregår.

– Når vi ser teksten er vår forståelse at den tilsier at vi skal være i stand til å tette disse hullene, sier Kirby. Samtalene om en våpenhvile og utveksling av gisler fortsetter i Kairo, men Kirby ville ikke gi noen tidslinje på når USA tror partene kan komme til enighet.

– Alle kommer. Qatar kommer. Israelerne kommer. Åpenbart vil egypterne være der, og William Burns (CIA-sjef, red.anm.) vil være der. Det er ikke ubetydelig. Alle kommer til forhandlingsbordet, sier Kirby.