Boeings første bemannede romferd utsatt

Boeings første bemannede romferd skulle skje mandag kveld, men den er utsatt på grunn av problemer med Atlas V-bæreraketten. På bildet kan man se raketten med Starliner-kapselen på toppen ved anlegget i Cape Canaveral i Florida. Foto: Terry Renna / AP / NTB
Boeings første bemannede romferd skulle skje mandag kveld, men den er utsatt på grunn av problemer med Atlas V-bæreraketten. På bildet kan man se raketten med Starliner-kapselen på toppen ved anlegget i Cape Canaveral i Florida. Foto: Terry Renna / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boeings første oppskyting av et romfartøy med astronauter om bord ble avlyst på grunn av et problem med oksygenventilen på bæreraketten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To Nasa-testpiloter hadde akkurat satt seg til rette og festet setebeltene da nedtellingen ble stanset, to timer før planlagt oppskyting.

Det kom ingen umiddelbar beskjed om når man neste gang skal forsøke å ta astronautene til Den internasjonale romstasjonen (ISS), der de skal være i en uke. Selskapets første bemannede romferd har blitt utsatt flere ganger.

Nasa ga i 2014 Boeing og SpaceX oppdraget med å sende astronauter i skytteltrafikk mellom jorda og Den internasjonale romstasjonen. Selskapene har fått flere milliarder av dollar, og SpaceX har siden 2020 sendt astronauter fram og tilbake.