AP-kilder: Israelske stridsvogner entret Rafah

Røykskyer etter et israelsk luftangrep mot Rafah mandag. Egyptiske og palestinske kilder opplyser til AP at israelske stridsvogner entret byen mandag for en begrenset operasjon. Foto: Ismael Abu Dayyah / AP / NTB
Røykskyer etter et israelsk luftangrep mot Rafah mandag. Egyptiske og palestinske kilder opplyser til AP at israelske stridsvogner entret byen mandag for en begrenset operasjon. Foto: Ismael Abu Dayyah / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske stridsvogner entret Rafah mandag, opplyser palestinske og egyptiske tjenestepersoner til nyhetsbyrået AP.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ikke navngitt egyptisk tjenesteperson forteller at stridsvognene tok seg inn i Rafah, og at de på det nærmeste var 200 meter unna å krysse grensa mot Egypt. Rafah ligger helt sør på Gazastripen og grenser til den egyptiske Sinai-halvøya.

Videre forteller egypteren at den israelske operasjonen syntes å være begrenset i omfang, og at Israel på forhånd hadde informert om at de ville trekke seg ut etter å ha gjennomført operasjonen. Hamas' TV-kanal al-Aqsa melder om det samme.

Tidligere mandag ble palestinere i Rafah bedt om å dra til såkalt humanitære områder i påvente av den lenge varslede israelske bakkeinvasjonen, og Israel sier at det er gjennomført «målrettede angrep» mot Hamas-mål i Rafah.