Flere tar seg til Storbritannia i små båter – tross Rwanda-plan

En gruppe mennesker blir satt i land i Dover etter å ha blitt plukket opp fra gummibåter i Den engelske kanal. Bildet er fra 23. april. Arkivfoto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB
En gruppe mennesker blir satt i land i Dover etter å ha blitt plukket opp fra gummibåter i Den engelske kanal. Bildet er fra 23. april. Arkivfoto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titall mennesker ankom Englands sørkyst i små gummibåter lørdag – selv om Storbritannia har vedtatt å deportere asylsøkere til Rwanda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Båtene krysset Den engelske kanal i godt vær lørdag morgen. De ble fulgt av et fransk marinefartøy inntil de var i britisk farvann.

Utenfor Dover ble de tatt om bord i et britisk fartøy. De fleste passasjerene var menn, noen i oransje redningsvester. At de risikerer å bli deportert til Rwanda, ser ikke ut til å ha skremt dem.

Så langt i år har over 8000 mennesker kommet til Storbritannia på denne måten. At trafikken over kanalen fortsetter, viser problemene statsminister Rishi Sunak står overfor når det gjelder valgløftet om å stanse båtene.