Apple bekrefter: Alarm-feil på iPhone

Apple bekrefter at defekte og lydløse alarmer er et problem. Nå jobbes det på spreng for å løse den defekte funksjonen hos flere av sine mobilkunder.
Apple bekrefter at defekte og lydløse alarmer er et problem. Nå jobbes det på spreng for å løse den defekte funksjonen hos flere av sine mobilkunder. Foto: Josh Edelson / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere iPhone-brukere har meldt om trøbbel med alarmer som ikke blir utløst. Nå varsler Apple at de vil utbedre feilen så raskt som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å våkne for sent på grunn av lydløs alarm, kan bli skjebnesvangert.

Mange nordmenn bruker alarmfunksjonen på mobilen for å stå opp i tide. Skal du rekke jobben, skolen, et fly, et viktig møte eller en avtalt legetime, er tiden helt avgjørende.

Ifølge NBC skal flere iPhone-brukere den siste tiden ha opplevd at alarmene ikke fungerer.

«Hvis du ikke har hørt at iPhone-alarmen gå av i det siste, kan det hende det ikke bare har vært du som har sovet for mye», skriver Business Insider.

Vet ikke årsaken til feilen

Dermed har de fått en dårlig start på dagen og kommet bakpå i forhold til dagens tidsplan og mange private gjøremål.

TIPS: Slik stiller du inn og endrer alarmer på iPhone

Apple bekrefter at defekte og lydløse alarmer er et akutt problem. Nå jobbes det på spreng for å løse den defekte funksjonen som flere mobilkunder er rammet av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mediegiganten vet foreløpig ikke årsaken til feilen, eller hva brukere kan gjøre for å unngå problemet. Det er også uklart hvor mange brukere som er berørt, og om problemet er begrenset til bestemte iPhone-modeller, skriver BBC.

Tips: Dobbeltsjekk volumet

Blant tipsene som foreslås for å unngå at alarmen ikke virker, er å dobbeltsjekke at telefonens alarminnstillinger er aktivert, og sørge for at volumet er skrudd opp.

Det blir også antydet at såkalte «oppmerksomhetsfunksjoner», som finnes på iPhone X eller nyere telefoner, kan endres automatisk ved blant annet å senke volumet på alarmer.

I mellomtiden kan det hende du må børste støvet av gammeldagse, manuelle vekkerklokker for å være sikker på at du våkner opp i rett tid.