Cameron: Israel tilbyr Hamas 40 dagers våpenhvile

Israel har tilbudt Hamas en våpenhvile på 40 dager på Gazastripen, opplyser Storbritannias utenriksminister David Cameron. Foto: Valentina Petrova / AP / NTB
Israel har tilbudt Hamas en våpenhvile på 40 dager på Gazastripen, opplyser Storbritannias utenriksminister David Cameron. Foto: Valentina Petrova / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har tilbudt Hamas en våpenhvile på 40 dager på Gazastripen, opplyser Storbritannias utenriksminister David Cameron.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier at forslaget også innebærer mulig løslatelse av tusenvis av palestinske fanger i bytte mot de gjenværende gislene på Gazastripen.

– Jeg håper at Hamas godtar denne avtalen, sier Cameron, som mener at hele verden bør forsøke å presse den palestinske gruppen til å si ja.

Han kaller det israelske tilbudet for svært sjenerøst, noe også USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort.

Les siste nytt om konflikten mellom Hamas og Israel

– De må bestemme seg, og de må bestemme seg raskt. Jeg håper at de vil ta den riktige avgjørelsen, sa Blinken tidligere mandag.

Begge deltar på et møte i regi av Verdens økonomiske forum i Riyadh, der ministre fra en rekke arabiske og vestlige land er samlet for å diskutere en våpenhvile og gisselavtale mellom Hamas og Israel.

USA, Egypt og Qatar har forsøkt å megle fram en avtale siden januar, men også andre land har vært involvert.

En Hamas-delegasjon er mandag i Egypt for å snakke med meglere og gi sitt svar på det israelske forslaget. Søndag kveld sa en høytstående Hamas-kilde at gruppen ser positivt på forslaget.