Nesten 140 døde etter kraftig uvær i Afghanistan og Pakistan

Mennesker vasser gjennom oversvømte gater i Peshawar i Pakistan. Bildet ble tatt på mandag. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB
Mennesker vasser gjennom oversvømte gater i Peshawar i Pakistan. Bildet ble tatt på mandag. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallet etter uværet i Afghanistan og Pakistan har steget til minst 137 personer de siste dagene, og det er fortsatt ventet mer regn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 67 mennesker er døde i Pakistan, ifølge landets katastrofebyrå, som sier det har vært unormalt mye nedbør for sesongen.

I den sørlige byen Karachi er det erklært unntakstilstand. Byens dårlige infrastruktur gjør at den er spesielt sårbar for storm og uvær.

Afghanistan er også rammet. Rundt 70 mennesker har omkommet og 56 er skadd som følge av kraftig regn og flom over hele landet. I tillegg er 2627 hus skadd, opplyser landets krisebyrå.

De siste månedene har Afghanistan vært rammet av kraftig snø og nedbør, som har forårsaket mange dødsfall og skader etter en uvanlig mild vinter.

Meteorologer advarer om Pakistan og Afghanistan hyppigere rammes av ekstreme værhendelser som følge av klimaendringene. Spesielt Afghanistan har vansker med å ta grep om klimakrisen som følge av tiår med krig og konflikt.