Russland og Ukraina hevder å ha skutt ned hverandres droner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas luftforsvar sier de har ødelagt 13 russiske droner i angrep gjennom natten. Russland hevder samtidig å ha ødelagt 20 ukrainske droner og to missiler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ukrainske luftforsvaret sier dronene de ødela, ble sendt mot sju ulike regioner i Ukraina og at de var rettet mot kritisk infrastruktur. Det oppsto noen branner som følge av fallende dronerester.

Russland hevder på sin side å ha ødelagt 20 droner og to ballistiske missiler i russiske grenseområder nær Ukraina, inkludert i Rostov, der det russiske hovedkvarteret for Ukraina-krigen ligger.

Alle dronene ble skutt ned over Belgorod-regionen, som har vært åsted for nesten daglige ukrainske angrep den siste tiden, opplyser Russlands forsvarsdepartement.

Droner har blitt stadig mer sentrale i Ukraina-krigen. Langs den 1000 kilometer lange fronten er situasjonen relativt statisk, og billige droner brukes av begge land til å slå ut dyrt militært utstyr.

Russland har brukt massevis av iranskproduserte Shahed-droner til å angripe byer og tettbodde strøk i Ukraina. Ukrainerne har utviklet en liten og raskt voksende forsvarsindustri som produserer droner, blant dem undersjøiske, som har vist seg å være effektive.