McDonald's skal kjøpe tilbake restauranter i Israel

Boikotten av McDonald's har hatt en betydelig virkning på selskapets vekst.
Boikotten av McDonald's har hatt en betydelig virkning på selskapets vekst.  Foto: AP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske hurtigmatkjeden McDonald's skal kjøpe tilbake alle sine israelske restauranter etter en boikott.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kunngjorde McDonald's at de har signert en avtale om å kjøpe tilbake alle de 225 israelske utsalgsstedene, skriver BBC.

De kjøper restaurantene fra franchisetakeren Alonyal som har drevet McDonalds i Israel i over 30 år.

McDonald's opplevde massiv kritikk internasjonalt etter at det ble delt ut tusenvis av gratis måltider til israelske soldater, sykehus og militære anlegg etter Hamas’ angrep 7. oktober.

Donasjonene førte til en global boikott. McDonalds sier selv at dette har hatt en betydelig innvirkning på McDonalds’ vekst, ifølge Financial Times.

Selskapet håper nå de kan gjenopprette sitt rykte i Midtøsten og nå sine salgsmål ved å ta tilbake den israelske virksomheten fra Alonyal.

Se video: 11-åring har livsfarlig jobb

Fortsatt forpliktet

Samtidig sier McDonald's at de fortsatt forplikter seg til det israelske markedet fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er spesielt restaurantene i Frankrike, Indonesia og Malaysia som påvirker selskapet. Samtidig er handelen i Midtøsten hardest rammet.

– Flere markeder i Midtøsten og utenfor regionen opplever en betydelig påvirkning på grunn av krigen og den tilknyttede desinformasjonen som påvirker merker som McDonald's, uttalte Chris Kempczinski, administrerende direktør i McDonalds, i januar.

Uten samtykke

– I hvert land hvor vi opererer, inkludert i muslimske land, blir McDonalds representert av lokale eiere, sa Kempczinski.

McDonalds sa imidlertid i en uttalelse at de ikke finansierer eller støtter noen regjeringer involvert i konflikten og at handlinger fra de lokale avdelingene er gjort uavhengig og uten McDonalds samtykke eller godkjenning, ifølge Financial Times.

Det har også vært store uenigheter om krigen innad i McDonalds.

Selskapets avdelinger i Saudi-Arabia, Kuwait, Egypt, Bahrain, Jordan, Tyrkia, de arabiske emiratene og Oman valgte i desember å publisere en pressemelding hvor de tok avstand fra McDonalds Israel, ifølge NRK.