Kina gjør seg klar til å invadere Taiwan innen 2027, ifølge amerikansk militærtopp

– Selv om Kina hevder at de foretrekker å oppnå forening gjennom fredelige midler, vil ikke Xi gi avkall på bruken av makt, mener amerikansk toppgeneral.
– Selv om Kina hevder at de foretrekker å oppnå forening gjennom fredelige midler, vil ikke Xi gi avkall på bruken av makt, mener amerikansk toppgeneral. Foto: Andy Wong / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landet skal ha instruert militæret til å forberede seg på invasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spenningen mellom Kina og Taiwan har vært høy de siste årene. Førstnevnte anser fortsett Taiwan for å være en del av sitt historiske territorium, selv om de ikke direkte har styrt den selvstyrte øya siden det kinesiske kommunistpartiet tok kontroll over det kinesiske fastlandet i 1949.

Det har vært mye spekulasjoner om Kina vil la seg inspirere av Russland, og vil prøve å bruke makt for å ta tilbake det landet mener de har rettmessig krav på.

Nå sier en amerikansk toppgeneral at det kan skje allerede innen 2027, melder Newsweek.

Se video: Tør du sitte på denne?

Xi vil ikke gi avkall på bruk av makt

Admiral John Aquilino var i tre år ansvarlig for USAs Indo-Stillehavskommando, men skal nå gå av med pensjon. Onsdag talte han til USAs forsvarskomité, og uttalte blant annet at alle indikasjoner peker på at Folkets frigjøringshær møter president Xi Jinpings direktiv for å være klar til å invadere Taiwan innen 2027.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– På de tre årene siden jeg tok kommandoen, har Folkets frigjøringshær utvidet med over 400 jagerfly, mer enn 20 store krigsskip, og har mer enn doblet beholdningen av ballistiske missiler og kryssermissiler, sa Aquilino.

Den raske moderniseringen av det kinesiske militæret under Xi har vært selve kjernen i spekulasjonene om at landet forberedte seg på å bruke makt.

– Selv om Kina hevder at de foretrekker å oppnå forening gjennom fredelige midler, vil ikke Xi gi avkall på bruken av makt, la generalen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Admiral John Aquilino. Foto: Audrey McAvoy / AP / NTB
Admiral John Aquilino. Foto: Audrey McAvoy / AP / NTB

Økte forsvarsbudsjettet

Tidligere denne måneden meldte NTB at Kina varsler en økning av forsvarsbudsjettet med 7,2 prosent i år. Det er den samme veksten som i fjor, opplyste den kinesiske folkekongressen.

Det vil si at Kina gjennom året vil bruke 1665 milliarder yuan på forsvaret, tilsvarende 2442 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Newsweek sier Jeff Liu, talsperson for det taiwanske utenriksdepartementet, at det er umulig å forutsi når Kina vil starte en krig, men at de vil gjøre alle forberedelser.

Tidligere i år gikk derimot en av Taiwans tidligere presidenter, Ma Ying-jeou, ut og sa at Taiwan hadde blitt slått ned i støvlene hvis øynasjonen hadde havnet i krig med Kina.

– Uansett hvordan du forsvarer deg, kan du aldri utkjempe en krig mot fastlandet. Du kan aldri vinne, sa han i et intervju med Deutsche Welle , ifølge Business Insider.