Krigsskip fra Russland, Kina og Iran øver sammen i Oman-bukta

Bildet er fra en tidligere felles marineøvelse med krigsskip fra Iran, Russland og Kina i Det indiske hav og Omanbukta.
Bildet er fra en tidligere felles marineøvelse med krigsskip fra Iran, Russland og Kina i Det indiske hav og Omanbukta. Foto: - / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krigsskip fra Russland, Kina og Iran skal holde felles marineøvelser i Oman-bukta i fem dager, opplyser forsvarsdepartementet i Beijing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øvelsen startet tirsdag 11. mars og skal pågå i fem dager. Målet er i fellesskap å opprettholde den regionale, maritime sikkerheten, heter det i en uttalelse fra Kina.

Kina vil delta med to krigsskip som er utrustet med styrbare missiler og et forsyningsskip.

Russiske militærmyndigheter opplyste mandag at en gruppe med krigsskip har kommet til Iran for å delta i fellesøvelsen. Både skip og fly vil delta, heter det i en uttalelse fra Moskva.

– Den praktiske delen av øvelsen vil finne sted i farvannene i Oman-bukta og i Arabiahavet. Formålet er å styrke sikkerheten til den maritime økonomiske virksomheten i området, heter det.

Den russiske gruppen med krigsskip ledes av missilkrysseren Varyaj fra stillehavsflåten. Representanter fra sjøforsvaret i Pakistan, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Oman, India og Sør-Afrika vil delta som observatører.