Ramzan Kadyrov oppfordrer til å henrette familiemedlemmene til kriminelle

Den tsjetsjenske republikkens leder Ramzan Kadyrov deltar på et møte mellom Russlands president Vladimir Putin og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i Riyadh i Saudi-Arabia 6. desember 2023.
Den tsjetsjenske republikkens leder Ramzan Kadyrov deltar på et møte mellom Russlands president Vladimir Putin og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i Riyadh i Saudi-Arabia 6. desember 2023. Foto: Sergei Savostyanov / Sputnik
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tsjetsjenias leder og Putin-alliert Ramzan Kadyrov har oppfordret sine sikkerhetsstyrker til å straffe slektningene til dem som har begått forbrytelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ramzan Kadyrov har styrt den overveiende muslimske republikken Tsjetsjenia , som ligger sør i Russland, siden 2007. Internasjonale grupper har anklaget ham for å stå bak en rekke menneskerettighetsbrudd, blant annet bortføringer, tortur og utenomrettslige drap

Nå kjemper hans tsjetsjenske sammen med Putins tropper i den storstilte invasjonen av Ukraina.

Nå skal Kadyrov ha kommet med sterke oppfordringer på et møte med sjefer og ledere for enheter under det tsjetsjenske innenriksdepartementet og nasjonalgarden, ifølge Newsweek.

MT

I et videoklipp, delt av den ukrainske innenriksrådgiveren Anton Gerashchenko på X, kan man se Kadyrov ta til orde for å drepe slektningene til kriminelle.

– Hvis noen krenker den offentlige sikkerheten, en offiser eller en turist, og hvis vi ikke engang finner lovbryteren, vil vi ikke fortsette å lete etter dem, men vi vil definitivt finne slektningene deres, sa den tsjetsjenske lederen ha sagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet skal ha blitt avholdt 30. desember, og skal ha handlet om hvordan myndighetene kan ivareta den offentlige sikkerheten.

– Som det har vært vanlig i uminnelige tider, hvis en av slektningene har gjort noe galt og forbryteren ikke kan finnes, vil broren eller faren bli drept, sa den tsjetsjenske lederen ifølge flere lokale medier.

– På den måten vil blodfeiden vår bli gjengjeldt veldig raskt. Ellers dreper en person noen og lever ustraffet, og slektningene begynner å ta avstand fra dem. Ingen slektningers avståelse er effektiv før vi dreper noen fra familien deres og tar retten til blodfeide, fortsatte han.