Russland mottar våpen fra USA og Europa

Blant våpnene som er levert Russland fra vestlige selskap, er Glock-pistoler, AR-15 automatiske rifler og Blaser R8-karbiner.
Blant våpnene som er levert Russland fra vestlige selskap, er Glock-pistoler, AR-15 automatiske rifler og Blaser R8-karbiner. Foto: Spencer Platt / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske selskap mottar skytevåpen og ammunisjon produsert i Europa og USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er konklusjonen etter en undersøkelse utført av tyske Correctiv, et uavhengig nettverk for undersøkende journalistikk.

Les alt om krigen i Ukraina

Til tross for omfattende vestlige sanksjoner, skal flere selskap hjemmehørende i USA og Europa ha levert skytevåpen og ammunisjon til russiske mottakere.

Skarpskyttervåpen og ammunisjon

Blant selskapene som nevner i undersøkelsen, er de amerikanske selskapene Smith & Wesson, Barrett Firearms og Desert Tech, østerrikske merker som Glock og Steyr Arms, og de tyske selskapene Merkel Jagd- und Sport Waffen GmbH, Nammo Schönebeck, RWS, Ruag Ammotech, Blaser og flere andre, skriver Kyiv Independent.

Ifølge anslag tyske Correctiv har gjort omfatter våpenleveransene om lag 7.300 skytevåpen inkludert mer enn hundre skarpskyttervåpen, som brukes til å ta ut spesifikke som høytstående befal og annet nøkkelpersonell. I tillegg er det eksportert åtte millioner enheter ammunisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Video: Russland mottar våpen fra USA og Europa

Observert på våpenmesse i Moskva

Flere av de vestligproduserte våpnene og ammunisjonen blir brukt av russiske styrker i okkuperte områder i Ukraina.

Blant våpnene som er levert Russland, er Glock-pistoler, AR-15 automatiske rifler og Blaser R8-karbiner.

Flere av de eksporterte våpnene er også observert på den siste våpenmessen i Moskva.