Ramzan Kadyrov skal ha gitt sønnen Adam (15) toppjobb i sikkerhetstjenesten

Ifølge den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov viser disse utklippene hans egen sønn Adam utøve vold mot en mann som beskyldes for å ha brent koranen. Nå skal sønnen ha fått jobb i sikkerhetstjenesten.
Ifølge den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov viser disse utklippene hans egen sønn Adam utøve vold mot en mann som beskyldes for å ha brent koranen. Nå skal sønnen ha fått jobb i sikkerhetstjenesten. Foto: Ramzan Kadyrov / Telegram
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten kommer bare uker etter at den fungerende statsministeren i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia delte en voldsvideo av tenåringssønnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den autoritære tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov har gitt sin 15 år gamle sønn Adam jobb i den russiske republikkens sikkerhetstjeneste. Det melder nyhetsbyrået Reuters og tenketanken Institute for the Study of War (ISW).

Ifølge ISW er det foreløpig uklart hvilken stilling 15-åringen har fått. Enkelte tsjetsjenske ministre, deriblant innenriksministeren og helseministeren, hevder tenåringen er utnevnt som sjef for Tsjetsjenias sikkerhetstjeneste.

Her kan du lese mer om Russland!

Mishandling

Adam Kadyrov har skapt overskrifter flere ganger denne høsten. I september fikk han oppmerksomhet etter å ha utøvd vold mot en mann. Offeret var en 19 år gammel russer som ble pågrepet i mai etter en offentlig koranbrenning i Volgograd, og senere overført til den russiske republikken Tsjetsjenia, som har en muslimsk majoritet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under bildet).

Ramzan Kadyrov er blant president Vladimir Putins fremste støttespillere. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB
Ramzan Kadyrov er blant president Vladimir Putins fremste støttespillere. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB

Ramzan Kadyrov delte en video av hendelsen på det sosiale medier Telegram. I forbindelse med voldsvideoen skrøt Kadyrov av sønnen.

– Han gjorde det rette. Uten å overdrive, jeg er stolt av Adams handlinger, skrev Kadyrov, som da hevdet at sønnen «forsvarer sin religion».

Adam Kadyrov ble ikke straffet for volden da politiet henla saken. Noe av bakgrunnen for henleggelsen skal ha vært at han «ennå ikke er myndig».

Se video: Putin med stikk til Vesten

Nok en medalje

I slutten av oktober fikk Adam Kadyrov en medalje av lederen for den sørrussiske republikken Karatsjajevo-Tsjerkessia, Rashid Temrezov. Medaljen fikk han for «personlige bidrag til utviklingen av etnisk og regionalt samhold og styrking av tradisjonelle islamske verdier».

Medaljen skal være den tredje Adam Kadyrov har mottatt fra russiske myndigheter. Voldsepisoden ble ikke nevnt Temrezov, ifølge NTB.