Hongkong: Mor innrømmer å ha kvalt døtrene til døde

To politibetjenter står vakt utenfor leilighetskomplekset i Hongkong der tre så barn ble funnet kvalt. Barnas mor er pågrepet og skal ha innrømmet drapene.
To politibetjenter står vakt utenfor leilighetskomplekset i Hongkong der tre så barn ble funnet kvalt. Barnas mor er pågrepet og skal ha innrømmet drapene. Foto: Louise Delmotte / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familietragedie ryster landet etter at mor ringte bestemor og innrømmet barnedrapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag rykket politistyrker ut til Sham Shui Po-distriktet i Hongkong etter en bekymringsmelding fra barnas bestemor og onkel. Politiet fant de tre barna på to, tre og fem år bevisstløse låst inne på soverommet. De tre ble fraktet til sykehuset, men livet sto ikke til å redde for noen av dem.

Barnas mor, en 29 år gammel kvinne, ble ifølge South China Morning Post pågrepet på stedet, mistenkt for drapet på barna. Avisen siterer kilder nær etterforskningen, som forteller at hun skal ha innrømmet å ha tatt livet av barna med en pute.

Hun skal tidligere ha påstått at det var barnas far som hadde drept dem, og skadet henne med en kniv. Politiet skal mistenke at en feide mellom paret kan ha vært et mulig motiv for drapene. Paret var i en skilsmisseprosess.

Kvinnen skal ikke ha hatt tidligere historie med mentale problemer og skal ha hatt flere besøk av sosialarbeidere. Etter pågripelsen ble hun sendt til sykehus for en mental evaluering.

Ifølge familien skal hun ha oppført seg rart og snakket usammenhengende da hun kvelden i forveien spiste middag med broren og sin egen mor.

Dagen etter skal hun ha ringt moren og innrømmet drapene. Det var da politiet ble tilkalt leiligheten.

Sham Shui Po-distriktet er blant de fattigste distriktene i millionbyen.