Russiske medier: Patriark Kirill involvert i trafikkulykke i Moskva

Patriark Kirill sies å ha hatt stor innflytelse på Vladimir Putin de siste ti årene.
Patriark Kirill sies å ha hatt stor innflytelse på Vladimir Putin de siste ti årene. Foto: Kiril Kudryavtsjev / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russisk-ortodokse patriarken Kirill regnes som en av Vladimir Putins nære støttespillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge flere russiske Telegram-kanaler skal en Aurus-bil, som trolig tilhører patriark Kirill, være involvert i en trafikkulykke i Moskva.

Ukrainske medier skriver at det fortsatt er ukjent hvem som var i bilen, men at det høyst sannsynlig dreier seg om den profilerte russiske patriarken.

Trafikkulykken skal ha skjedd klokken 06:30 mandag morgen i krysset mellom Mira Avenue og Hospital Lane i sentrum av Moskva. En Volvo var i ferd med å skiftekjørefelt da Kirills bil skal ha krasjet inn i den.

Nyheten er ennå ikke kommentert fra offisielt russisk hold.

Det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax siterer imidlertid en kilde i den russisk-ortodokse kirken, og skriver at opplysninger i medier ikke er sanne.

(Artikkelen fortsetter under tweet)

Kirill har flere ganger gitt uttrykk for sin støtte til Kreml-regimet. Senest under den russisk-ortodokse påsken i år beklaget Kirill «de alvorlige hendelsene som finner sted i vårt historiske russiske land», med henvisning til Ukraina.

Dette er samme terminologi som Putin bruker for å rettferdiggjøre krigen, det vil si narrativet om at Ukraina bare er en fiksjon, og at landet opprinnelig tilhører Russland.

Saken oppdateres

Video: Eksplosiv «trailer» for Ukrainas motoffensiv