Russiske kvinner med bønn til Putin: Ikke send mennene våre i kjøttkverna

Russland har mobiliserte flere hundre tusen russiske menn til krigen i Ukraina. Nå ber russiske kvinner Putin stoppe å sende uerfarne menn inn i spesialstyrker ved fronten.
Russland har mobiliserte flere hundre tusen russiske menn til krigen i Ukraina. Nå ber russiske kvinner Putin stoppe å sende uerfarne menn inn i spesialstyrker ved fronten. Foto: Russian Defense Ministry PRess Service / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video delt på Telegram hevder russiske koner og mødre at deres menn sendes i spesialstyrker uten formell opplæring, og ber Putin sette en stopper for dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video som ble delt av det uavhengige russiske mediet Sotas Telegram-kanal, trygler russiske mødre og koner president Vladimir Putin om å slutte å sende mennene deres til «kjøttkverna».

Det skriver CNN.

– Er ikke «stormtroopers»

I videoen, som er datert 11. mars 2023, sier kvinnene at ektemennene og sønnene deres blir tvunget inn i spesialstyrker uten tilstrekkelig opplæring eller forsyninger.

– Våre mobiliserte menn blir sendt som lam til slakt for å storme befestede områder – fem om gangen, mot 100 tungt bevæpnede fiender, sier en kvinne i videoen.

Kvinnene tryglet Vladimir Putin om å slutte å sende uerfarne menn til kjøttkverna. Foto: sotoproject / Telegram
Kvinnene tryglet Vladimir Putin om å slutte å sende uerfarne menn til kjøttkverna. Foto: sotoproject / Telegram

– De er forberedt på å tjene hjemlandet, men i henhold til spesialiseringen de har trent for, ikke som «stormtroopers» (henvisning til de fiktive soldatene i det filmatiske Star Wars-universet, journ.anm). Vi ber om at du trekker guttene våre tilbake fra frontlinjen og forsyner artilleristene med artilleri og ammunisjon, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk etterretning: Minoriteter lider størst tap

CNN har ikke klart å verifisere påstandene til de russiske kvinnene.

Likevel er det ikke første gang vi hører om russiske soldater som sendes til fronten uten tilstrekkelig opplæring eller godt nok utstyr.

I forrige uke hevdet også britisk etterretning at de russiske mennene som sendes i det som har blitt betegnet som ei «kjøttkvern», hovedsakelig kommer fra den fattige landsbygda.

Se video: Her får det ukrainske luftforsvaret full treff!

– Samtidig som Russland fortsetter å lide ekstremt store tap, er det dramatiske forskjeller mellom de russiske regionene når det gjelder hvordan krigen påvirker befolkningen, skriver forsvarsdepartementet i London.

Departementet anslår at i noen regioner er det 30 ganger flere som dør som følge av krigen enn i Moskva.