Den russiske generalen Dimitrij Uljanov er drept

Denne bildet er hentet fra en video frigitt av det russiske forsvarsdepartementet 12. mars 2022, og viser russiske fallskjermjegere som tar kontroll over en ikke avslørt flyplass i Ukraina.
Denne bildet er hentet fra en video frigitt av det russiske forsvarsdepartementet 12. mars 2022, og viser russiske fallskjermjegere som tar kontroll over en ikke avslørt flyplass i Ukraina. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere lederen for en russisk fallskjermjegerdivisjon, general Dimitrij Uljanov, er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Generalen skal ha falt under kamp med en ukrainsk sabotasjegruppe, skriver Daily Mail.

Det foreligger ingen ytterligere detaljer om hva som skjedde da den erfarne generalen mistet livet, eller hvor sammenstøtet fant sted.

Den 44 år gamle Dimitrij Uljanov avbrøt pensjonisttilværelsen for å verve seg til invasjonen av Ukraina i fjor vinter, og sluttet seg til de russiske styrkene.

Uljanov var tidligere sjef for ulike russiske elitestyrker, blant annet for fallskjermjegeravdelingen 98th Guards Airborne Division, men hadde trukket seg tilbake da han fylte 44.

I løpet av invasjonens første år har president Vladimir Putin mistet minst ti høytstående befal. Flere av disse befant seg i fremste rekke i sine avdelinger da de ble eliminert.

Uljanov har også vært stabssjef for Russlands 7. luftbårne divisjon og sjef for 1141. artilleriregiment. Han hadde generals rang da han forlot militæret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sabotasjeaksjoner på russisk territorium

Ulyanov er den første høytstående militærlederen som har blitt drept på mange måneder. I løpet av krigens første måneder falt om lag ti generaler i strid.

Ukrainske styrker har gjennomført flere spesialoperasjoner bak fiendens linjer de siste månedene, også dypt inne på russisk territorium. Her har de gjennomført sabotasjeaksjoner, likvideringer og uroaksjoner for å ødelegge den russiske moralen.

Nyheten om dødsfallet er foreløpig ikke kommentert av russiske myndigheter.

Video: Her blir Wagner-soldater skutt av ukrainsk artilleri