Dimitrij Medvedev hevder Ukraina vil brenne om Krimhalvøya angripes

Dimitrij Medvedev har tidligere vært både president og statsminister i Russland.
Dimitrij Medvedev har tidligere vært både president og statsminister i Russland. Foto: Ekaterina Shtukina / Sputnik / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin-allierte Dimitrij Medvedev advarer Ukraina mot å gå til angrep på Krimhalvøya med langtrekkende våpen. Russland kan svare med alle typer våpen, sier han. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske eks-presidenten Dmitrij Medvedev advarer Ukraina mot å angripe russiske mål på den russisk-annekterte Krimhalvøya. I et intervju med den russiske journalisten Nadana Friedrichson i meldingstjenesten Telegram sier Medvedev at Russland er villig til å ta alle våpen i bruk om det skulle skje. Det skriver dansk TV 2.

– Avhengig av trusselens art er vi klare til å bruke alle typer våpen, sa Medvedev under intervjuet ifølge det danske mediet.

Medvedev tjenestegjør som viseformann i det russiske sikkerhetsrådet.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Amerikansk gavedryss

Årsaken til uttalelsen, og angivelig frykten, er at USA gjennom en våpenpakke forsyner Ukraina med det langtrekkende rakettsystemet GLSDB, som er en forkortelse for Ground Launched Small Diameter Bomb. Våpenethar en rekkevidde på 150 kilometer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina har tidligere bedt USA om raketter med enda større rekkevidde, men dette har blitt avslått. Grunnen skal være at USA er bekymret for at våpnene skal bli brukt til å angripe mål dypt inne i Russland, skriver CNN.

Søndag gjorde det ukrainske forsvarsdepartementet det klart at Ukraina ikke kommer til å angripe må i Russland med våpen fra USA.

Våpenpakken som ble kunngjort fredag forrige uke har en verdi på 22 milliarder kroner.

Medvedev: Ukraina vil brenne

Forrige uke skrev Bloomberg at de kraftige våpenpakkene fra USA er et virkemiddel i et forsøk på å tvinge Russlands president Vladimir Putin til forhandlingsbordet.

Under intervjuet med den russiske journalisten svarte Medvedev ifølge dansk TV2 at eventuelle forhandlinger med Ukraina vil være utelukket fra Russlands side om russiske mål på Krimhalvøya utsettes for angrep med langtrekkende våpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I det tilfellet vil det ikke bli noen forhandlinger. Det vil bli gjengjeldelsesangrep. Hele Ukraina, som fortsatt er under Kyivs kontroll, vil brenne, sa Medvedev.

Krimhalvøya ble annektert av Russland i 2014. Ukrainske myndigheter har flere ganger uttalt at Ukraina vil ha Krimhalvøya tilbake.

Ukraina har angrepet mål på Krimhalvøya tidligere i krigen.