Åpen for alle - alltid

Reddet savnet nordmann – fikk belønning

En norsk skiturist i Gulmarg, nordvest for Srinagar i indiskkontrollerte Kashmir, gikk seg vill i de dype skogene og måtte reddes lørdag. Gulmar regnes som en av indias beste skidestinasjoner. (AP Photo/ Dar Yasin)
En norsk skiturist i Gulmarg, nordvest for Srinagar i indiskkontrollerte Kashmir, gikk seg vill i de dype skogene og måtte reddes lørdag. Gulmar regnes som en av indias beste skidestinasjoner. (AP Photo/ Dar Yasin) Foto: Dar Yasin / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

To redningsteam fra politiet i indiske Jammu og Kashmir er lovet penge-belønning fra sjefen etter at de lørdag reddet en nordmann som som var meldt savnet etter en skitur på feriestedet Gulmarg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge lokale medier la nordmannen ut på skitur umiddelbart etter at han ankom feriestedet Gulmarg lørdag. Feriedestinasjonen i Kashmir regnes som et av de beste stedene for skiturisme i India.

Politiet opplyser til lokale medier at nordmannen mistet skisporene og gikk seg vill i Drung-skogen hvor han ble sittende fast.

– Det ble organisert to polititeam som ble sendt ut for å lete etter nordmannen. De fulgte hvert sitt spor rundt skogen, og til slutt fant de ham og bragte han trygt tilbake til Gulmarg, sier en talsperson for politiet til lokale medier som også navngir nordmannen.

Ifølge meldingene var politisjef Baramulla Amod Ashok Nagpure så fornøyd med redningsteamenes innsats at han annonserte en kontant belønning til mannskapet.