Enda en russisk oligark død:Pavel Antov var kritisk til krigen – funnet død på luksushotell

Pavel Antov ble funnet død på et luksushotell i India.
Pavel Antov ble funnet død på et luksushotell i India. Foto: Twitter
Artikkelen fortsetter under annonsen

65-åringen skal i juli ha kalt Russlands missilangrep mot Kyiv for «terrorisme», før han beklaget og la seg flat. Nå er han funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske pølse-oligarken Pavel Antov (65) er død etter å angivelig ha falt ut av et vindu på luksushotellet Hotel Sai International i India.

Det skriver Dagbladet , som viser til avisa The Telegraph.

Andre dødsfallet på kort tid

Milliardæren, som tidligere var en av Russlands største pølseprodusenter, var på ferie for å feire sin kommende 66-årsdag.

Det er det andre dødsfallet hotellet opplever på kort tid. I forrige uke ble nemlig en i Antovs reisefølge, Vladimir Bidenov, funnet død på sitt hotellrom.

Ifølge Indias NDTV-nyhet skal en anonym politimann ha uttalt at de mistenker Antov tok sitt eget liv etter å ha blitt deprimert over Bidenovs dødsfall.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass, er det ikke mistanke om at noe kriminelt står bak dødsfallet

Kritiserte krigen

I juli la Antov ut en historie på meldingsappen Whatsapp, hvor han kritiserte Russlands invasjon av nabolandet Ukraina. Han kalte missilangrepet mot Kyiv for «terrorisme».

Det gikk ikke lang tid før Antov beklaget innlegget, og hevdet det var skrevet og delt av noen andre.

65-åringen er medlem av president Vladimir Putins politiske parti, og sa han var «en tilhenger av presidenten og en russisk patriot» og at han «delte målene» med Kreml i invasjon av Ukraina.