Russland slår tilbake mot påstander om ny mobiliseringsordre

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.
Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Foto: Reuters / NTB

Kreml hevder det ikke finnes noen planer om en ytterliggere mobilisering. 

Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War hevdet i helgen at russiske tjenestemenn forbereder seg på ytterliggere, skjulte mobiliseringstiltak i Ukraina.

Enkelte i Vesten har anklaget Moskva for «skjult» mobilisering, med rapporter om russiske fanger som har blitt tvunget til å kjempe i Ukraina.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

– Ingen diskusjoner i Kreml om dette

Kreml slår nå tilbake mot disse påstandene. Talsmann Dmitrij Peskov sier mandag at det ikke finnes noen planer om en ytterliggere mobilisering, melder Reuters.

Jeg kan ikke snakke på vegne av forsvarsdepartementet, men det er ingen diskusjoner i Kreml om dette, sier Peskov.

Han la til at Russland er bekymret over den fornyede beskytningen av det russiskkontrollerte Zaporizjzja-atomkraftverket denne helgen.

Peskov oppfordret samtidig internasjonale stormakter til å bruke sin innflytelse for å hjelpe til med å få slutt på angrepene, som Ukraina og Russland fortsetter å skylde på hverandre for.

I september beordret Russlands president Vladimir Putin en «delvis» mobilisering av 300.000 russiske reservister.

Harde kamper i Luhansk

Den siste uken har det pågått intense kamper rundt byen Svatove i Luhansk-regionen, øst i Ukraina, skriver britisk etterretning i deres nyeste oppdatering om krigen.

Det er svært sannsynlig at det er høyt prioritert fra politisk hold i Russland å beholde kontrollen i området. De russiske styrkene kjemper med å beholde forsvarsposisjoner i området, som sannsynligvis er bemannet av dårlig trente reservister, skriver britisk etterretning.