Ny rapport: Vladimir Putin er klar for å «forhandle»

Russlands president Vladimir Putin skal være klar til å forhandle ifølge det uavhengige russiske nyhetsnettstedet Meduza. Men det hele skaø være en unnskyldning for å ruste opp og forberede ny offensiv.
Russlands president Vladimir Putin skal være klar til å forhandle ifølge det uavhengige russiske nyhetsnettstedet Meduza. Men det hele skaø være en unnskyldning for å ruste opp og forberede ny offensiv. Foto: Grigorij Sysojev / Sputnik / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Kreml-kritikere advarer om at det er en unnskyldning for å ruste opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge det uavhengige nyhetsnettstedet Meduza skal den russiske presidenten Vladimir Putin være villig til å gå inn i forhandlinger om en midlertidig fredsavtale med Ukraina.

Det skriver Sky News.

Videre hevder nyhetsnettstedet, som siterer anonyme kilder fra Kreml, at Putin til og med skal være villig til å trekke troppene sine fra Kherson-området.

Russland stiller likevel krav

Det er likevel ikke uten noen krav fra Putins side. For å gå inn i samtaler om fred vil Russland kreve at Krim ikke blir en del av samtalene, og at annekterte Donbas-territoriet forblir under russisk kontroll.

Dette vil derimot trolig Ukraina aldri godta.

Det er også et spørsmål om Ukraina i det hele tatt er interessert i å prøve å forhandle med Russland.

I forrige uke kom det nemlig et dekret fra det ukrainske sikkerhetsrådet som forbyr ukrainske statsborgere å forhandle med Putin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil bruke våpenhvilen til å forberede ny offensiv

Skal man tro Meduzas kilder, kan det imidlertid være en god idé for Ukraina og unngå forhandlinger.

Ifølge kildene har nemlig Putin ingen planer om å avslutte krigen, og at han i stedet håper å bruke den potensielle våpenhvilen til å forberede en ny offensiv.

Slik Putin ser det, vil våpenhvilen tillate den russiske hæren å trene nymobiliserte soldater til krig og fylle på med utstyr.

Videre sier Meduzas kilder at Kreml planlegger en ny «fullskalaoffensiv» i feburar eller mars 2023, cirka ett år etter at de invaderte nabolandet.