Tsjetsjenias leder vil sende egne tenåringssønner til frontlinjen i Ukraina

Tsjetsjenias statsminister Ramzan Kadyrov (45) sier at han vil sende tre av sine egne sønner til frontlinjen i Ukraina. Sønnene er 14, 15 og 16 år gamle.
Tsjetsjenias statsminister Ramzan Kadyrov (45) sier at han vil sende tre av sine egne sønner til frontlinjen i Ukraina. Sønnene er 14, 15 og 16 år gamle. Foto: Chingis Kondarov / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov, som er en av Putins viktige støttespillere, sier mandag at han ønsker å sende sine tre sønner til å kjempe mot Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er på tide for at de viser seg frem i en virkelig kamp og jeg støtter dette ønsket, sier Kadyrov under et Telegram-innlegg mandag, gjengitt av The Moscow Times.

Han sier at alder ikke burde være noe hinder for å kjempe og sier at sønnene Akhmat (16), Eli (15) og selv Adam (14) vil være klare til å kjempe på frontlinjen av krigen.

– Jeg tuller ikke, påpeker den tsjetsjenske lederen.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

– De vil snart dra til frontlinjen og være på den vanskeligste delene av kontaktlinjen, sier Kadyrov. Han legger ikke skjul på at utspillet kommer etter påstander fra kritikere om at han ikke lar sine egne nærmeste bidra i «den spesielle militæroperasjonen», som krigen er omtalt for å være i Russland.

Uttalelsene kommer kun dager etter at Kadyrov, som er nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, tok til orde for å bruke taktiske atomvåpen i Ukraina, etter at ukrainske styrker tok tilbake kontrollen over den strategisk viktige byen Lyman i Donetsk-regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min personlige mening er at mer drastiske tiltak bør settes i verk, som innføring av unntakstilstand i grenseområdene og bruk av taktiske atomvåpen, sa Kadyrov i et innlegg på sin Telegram-kanal lørdag.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere antydet muligheten for atomvåpenbruk. I en tale tidligere i uken lovte han å ta i bruk alle midler for å forsvare områdene Russland hevder å ha annektert, også atomvåpen.

Ifølge The Moscow Times har om lag 20.000 væpnede styrker fra Tsjetsjenia deltatt i den russiske krigføringen i Ukraina.