Kabinvindu knuste i passasjerfly på vei fra Warszawa til New York

Flyet fra LOT Polish Airlines-fly hadde tatt av fra Warszawa noen timer tidligere. Halvveis i flyvningen på vei til New York smalt det plutselig om bord da ett av kabinvinduene eksploderte.
Flyet fra LOT Polish Airlines-fly hadde tatt av fra Warszawa noen timer tidligere. Halvveis i flyvningen på vei til New York smalt det plutselig om bord da ett av kabinvinduene eksploderte. Foto: Kacper Pempel / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere passasjerer fikk panikk da et vindu i flykabinen plutselig knuste da et Boeing 787-8 var på vei over Atlanterhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet fra LOT Polish Airlines-fly hadde tatt av fra Warszawa noen timer tidligere. Halvveis under flyvningen på vei til New York smalt det plutselig om bord.

Hendelsen fant sted for om lag to uker siden, men er først nå blitt kjent.

Det viste seg raskt at et av flyvinduene i kabinen hadde knust. Smellet skapte umiddelbart panikk passasjerer om bord, og flere skal ha ropt om hjelp.

Filmet hendelsen

En TikTok-bruker filmet hendelsen og la det senere ut på sosiale medier. Opptaket viser at flyvertinnene ber passasjerene roe seg ned og feste setebeltene.

Samtidig ble pilotene varslet om hendelsen i flykabinen, skriver New York Post.

Det viste seg raskt at det kun var det innerste vindusglasset som var ødelagt. De øvrige var fortsatt intakt.

Kabinvinduer består som regel av to eller tre lag med glass og skal tåle store påkjenninger. Men i det dunkle lyset om bord kunne det se ut som om hele vinduet var borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tåler trykk som er minst 33 prosent større enn trykket på utsiden

Panikken om bord skal imidlertid raskt ha avtatt da det knuste vinduet ble undersøkt og det viste seg at kun det innerste glasset var ødelagt.

Ifølge en talsmann for Polish Airlines var hendelsen aldri noen trussel mot passasjerenes sikkerhet.

Kabinvinduer skal kunne tåle trykk som er minst 33 prosent større enn trykket på utsiden.

Noen timer senere kunne flyet lande trygt på JFK-flyplassen i New York. Her ble det knuste vinduet skiftet ut, og flyet kunne deretter returnere til Warszawa som planlagt.

Les også: Fly måtte snu over Atlanterhavet etter munnbind-krangel