Politiet: Har identifisert moren til koffert-levninger

Politi og rettsteknikere ved åstedet der det ble funnet levninger etter to barn i kofferter i New Zealand. Nå mener sørkoreansk politi at de vet identiteten til moren.
Politi og rettsteknikere ved åstedet der det ble funnet levninger etter to barn i kofferter i New Zealand. Nå mener sørkoreansk politi at de vet identiteten til moren. Foto: Dean Purcell / AP

Sørkoreansk politi mener de har funnet ut hvem moren til barnelevningene, som ble funnet i kofferter kjøpt på tvangssalg i New Zealand.

Levningene etter to barn ble funnet i flere kofferter kjøpt på auksjon da et gammelt minilager skulle tømmes i Auckland tidligere i måneden.

Lagret i flere år

Rettsteknikere og patologer undersøkte levningene og konkluderte med at det dreier seg om to barn, trolig mellom fem og ti år gamle. Koffertene hadde vært lagret i flere år og ifølge rettsmedisinerne er det minst tre-fire år siden barna døde.

Til CNN forteller en sørkoreansk polititalsmann at de mener å ha funnet identiteten til moren til barna. Ifølge politiet er det en sørkoreansk kvinne, som også har newzealandsk statsborgerskap. Hun har bodd i Sør-Korea siden 2018 etter å ha bodd en årrekke i New Zealand.

Har ikke kontroll på kvinnen

Politiet har ikke kontroll på kvinnen og har ikke gått ut med noen øvrige detaljer om identiteten hennes, men har ikke registrert at hun har forlatt landet siden 2018.

Newzealandsk politi har startet drapsetterforskning etter funnet av levningene. Sørkoreansk politi har ikke startet en egen etterforskning, men talsmannen sier til CNN at de samarbeider med sine kollegaer i New Zealand gjennom Interpol.