Russiske styrker skal ha forlatt Tsjernobyl på grunn av «akutt strålesyke»

Russiske styrker tok kontroll over det nedlagte atomkraftverket i Tsjernobyl i slutten av februar. Nå skal de være på vei bort på grunn av akutt strålesyke, skriver utenlandske medier.
Russiske styrker tok kontroll over det nedlagte atomkraftverket i Tsjernobyl i slutten av februar. Nå skal de være på vei bort på grunn av akutt strålesyke, skriver utenlandske medier. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere busser med russiske soldater skal ha blitt sendt til et strålemedisinsk senter i Hviterussland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I går kom de første meldingene om at russiske styrker skal ha begynt å forlate det ukrainske kjernekraftverket Tsjernobyl.

I dag uttalte også Ukrainas statlige kjernekraftselskap Energoatom at mesteparten av de russiske styrkene nå har dratt.

– Okkupantene, som tok kontroll over kjernekraftverket ved Tsjernobyl og andre anlegg i nærheten, har reist i to kolonner mot grensen, heter det i en uttalelse fra Energoatom torsdag, skriver Reuters.

Nå skal det bare være noen få soldater igjen ved det nedlagte kjernekraftanlegget. Resten skal være på vei mot den hviterussiske grensen.

Nå hevder utenlandske medier at årsaken til tilbaketrekking skal være akutt strålingssykdom.

Det skriver svenske Aftonbladet som viser til ukrainske Pravda , som henviser til hviterussiske Gayun.

De hevder at syv busser fullpakket med russiske soldater har blitt sendt til et strålemedisinsk senter i Gomel i Hviterussland.

Tidligere har Energoatom rapportert om at russiske soldater har blitt utsatt for stråling, og ifølge Pravda sendes tropper fra området jevnlig til senteret i Hviterussland.