Prinsesse Charlene skulle en svipptur til Sør-Afrika – kom ikke hjem før et halvt år senere

<p>Prinsesse Charlene skulle bare på en kort reise til Sør-Afrika, men slik ble det ikke. Her er hun avbildet sammen med ektemannen prins Albert II av Monaco.</p>
Prinsesse Charlene skulle bare på en kort reise til Sør-Afrika, men slik ble det ikke. Her er hun avbildet sammen med ektemannen prins Albert II av Monaco. Foto: Eric Gaillard / Reuters/NTB

Det var i mai at prinsesse Charlene av Monaco dro på reise til hjemlandet Sør-Afrika. Det skulle i utgangspunktet være en kjapp visitt, men kort tid etter ankomst begynte helseproblemene. 

Kort tid etter ankomst skal hun ha pådratt seg en infeksjon som medførte at hun ikke kunne forlate Sør-Afrika, skriver magasinet Vanity Fair.

Infeksjonen skal være tilknyttet et kirurisk inngrep hun hadde gjennomgått tidligere i år.

Det var i mai i år prinsesse Charlene gikk om bord i et fly fra Monaco til Sør-Afrika. Hun skulle bare på en kort tur til hjemlandet for å bidra i arbeidet mot krypskyting av neshorn.

Kollapset

Prinsessen og den tidligere olympiske svømmeren skal ha fått konstatert infeksjon i øre, nese og hals og har mottatt flere behandlinger i løpet av sommeren, blant annet to kirurgiske inngrep.

Grunnet komplikasjoner tilknyttet helseplagene har prinsessen vært strandet i Sør-Afrika.

I september kollapset hun som følge av infeksjonene og ble brakt inn akutt til sykehuset. Hun måtte nok en gang gjennomgå en operasjon som, i følge kongehuset, ville bli den siste før hun omsider fikk returnere hjem til ektemannen og deres to barn.

(Saken fortsetter under bildet)

Her er prinsessen gjenforent med familien etter det flere måneder lange oppholdet i Sør-Afrika. Foto: Palais Princier de Monaco/Facebook
Her er prinsessen gjenforent med familien etter det flere måneder lange oppholdet i Sør-Afrika. Foto: Palais Princier de Monaco/Facebook

Gjenforent med familien

Prinsesse Charlene er gift med fyrst Albert den andre av Monaco (63), sønnen av Rainier den tredje og skuespillerinnen og fyrstinnen Grace Kelly. Sammen har de tvillingene Gabriella og Jacques på seks år.

– Mine daglige samtaler med Albert og barna har hjulpet meg til å holde humøret oppe, men jeg savner dem forferdelig mye, sier 43-åringen til Vanity fair.

Mandag kunne familien og Monaco juble over at prinsessen var hjemme igjen, skriver CNN.

– Prinsesse Charlene er endelig gjenforent med Albert og barna i Monaco, skrev Monacos kongehus på Facebook og Instagram mandag.

Bilder viser prinsessen iført munnbind omringet av familien og hunden deres.

Les også: Dette er fyrst Alberts «ukjente» datter

Personvernpolicy