Danske bilister advares mot svenske steinkastere

<p>Danske bilister virker å være spesielt utsatt for steinkasting på en svensk motorveistrekning sør i Sverige. Enn så lenge er 33 anmeldelser levert inn fra danske bilister. Illustrasjonsfoto: NTB</p>
Danske bilister virker å være spesielt utsatt for steinkasting på en svensk motorveistrekning sør i Sverige. Enn så lenge er 33 anmeldelser levert inn fra danske bilister. Illustrasjonsfoto: NTB

Totalt 33 biler med danske registreringsskilt er truffet av steinkastere på en motorvei i Sverige. Nå advares danske bilister.

Det danske Rigspolitiet gikk mandag ut og advarte danske bilister, som pendler til og fra Bornholm gjennom Sør-Sverige, om steinkastere som kategorisk går etter biler med danskregistrerte biler.

33 anmeldelser

Totalt har svensk politi fått inn 33 anmeldelser, samtlige fra danske bilister, på steinkasting på motorveien E65 mellom Skurup og Ystad helt sør i Sverige.

Mange danske pendlere tar ferga til og fra danske Bornholm fra svenske Ystad.

– På nåværende tidspunkt har vi minst 33 anmeldelser på steinkast. Det er kun danskregistrerte kjøretøy som er berørt, forteller Patric Nihlén ved Ystad politi til Berlingske.

Den første anmeldelsen tikket inn i slutten av april, men de aller fleste hendelsene stammer fra mai og juni.

Spesielt den siste tiden, etter at danske Rigspolitiet oppfordret bilister til å anmelde til svensk politi, har antallet anmeldelser økt betraktelig.

Fremstår skutt ut

Ingen av bilistene har sett hvem som kaster stein, og til B.T. har bilister fortalt at steinene virket å være skutt ut, mer enn kastet.

I de aller fleste hendelsene har sjåførene sluppet uskadet fra hendelsen, men 19. mai ble en dansk 70-åring alvorlig skadet, da en stein på størrelse med en knyttneve kom gjennom frontruten hans.

Det er ikke noe anleggsarbeid på strekningen, som kan forklare mulige tilfeldige steinsprang.

Det har også vært problemer med steinkast på danske motorveier tidligere, men da har det vært personer som har sluppet store steiner fra broer over motorveiene.

Steinkastingen i Sverige virker ikke å ha kommet fra broer.

Personvernpolicy