«Dawson's Creek»-forfatter døde etter ett års kamp mot covid-19

Manusforfatter Heidi Ferrer (50) mistet livet etter ett års kamp mot langcovid.
Manusforfatter Heidi Ferrer (50) mistet livet etter ett års kamp mot langcovid. Foto: Nick Guthe/Twitter

Skuespiller og manusforfatter Heidi Ferrer tok sitt eget liv etter å ha kjempet mot senvirkninger av coronaviruset i ett år, skriver hennes ektemann. Ferrer ble 50 år gammel.

Ferrer, som blant annet har skrevet for TV-serien «Dawsons Creek», tok sitt eget liv 26. mai, meddeler hennes ektemann Nick Guthe til magasinet Deadline . Guthe delte også nyheten om sin kones bortgang på Twitter.

Ferrers ektemann delte nyheten om konens bortgang på Twitter. I posten la han ved et bilde av Ferrer og sønnen deres Bexton.
Ferrers ektemann delte nyheten om konens bortgang på Twitter. I posten la han ved et bilde av Ferrer og sønnen deres Bexton.

– Min vakre engel Heidi gikk bort i natt etter en 13 måneder lang kamp mot langcovid. Hun var en fantastisk mor og kjempet standhaftig mot denne forferdelig sykdommen, skriver Guthe på sin twitterkonto. I innlegget delte han et bilde av Ferrer og sønnen deres Bexon.

Ferrer ble smittet av coronaviruset i april i fjor, og kjempet fremdeles mot sykdommen ett år senere. Ifølge ektemannen var hun sengeliggende med store smerter og symptomer som gradvis ble verre og verre.

I september delte Ferrer et innlegg fra sykesengen på bloggen sin om kampen mot viruset.

Hjelp å få

Mange telefontjenester tilbyr råd, veiledning og noen å snakke med, enten du er pårørende til psykisk syke eller trenger hjelp selv:

- Din lokale legevakt
- Mental helses hjelpetelefon 116 123
- Kirkens SOS 22 40 00 40
- Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse (LPP) 22 49 19 22
- Landsforeningen We Shall Overcome (WSO) 22 41 35 90
- LEVE, Landsforeningen for overlevende etter selvmord 22 36 17 00

«Monster finnes og et av dem har dukket opp hos meg. Å kjempe mot coronaviruset er det hardeste jeg har gjort, og jeg har vært gjennom mye. I mine mørkeste øyeblikk sa jeg til min ektemann at dersom jeg ikke ble bedre, så klarte jeg ikke leve med det», skrev Ferrer måneder før sin bortgang.

Ferrer, som er født i delstaten Kansas, flyttet til Los Angeles på slutten av 80-tallet for å studere skuespill ved American Academy of Dramatic Arts. Det var her hun fikk øynene opp for manusforfatterskap og medvirket til suksesserien «Dawsons Creek», som også ble en av de største TV-seriene i Norge i perioden 1998 til 2003.

Hun etterlater seg sin ektemann, sønn, mor og søstre.

Personvernpolicy