Skuespilleren Lisa Banes (65) omkom i trafikkulykke

<p>Den 65 år gamle skuespilleren Lisa Banes døde mandag 15. juni 2021 på Mount Sinai Morningside Hospital etter å ha blitt påkjørt i et fotgjengerfelt. Sjåføren stakk fra stedet og er ennå ikke pågrepet. Her er Banes fotografert under en galla-verdenspremieren på «Gone Girl» under den 52. New York Film Festival i New York 26. september 2014. (Foto av Evan Agostini / Invision / AP, File)</p>
Den 65 år gamle skuespilleren Lisa Banes døde mandag 15. juni 2021 på Mount Sinai Morningside Hospital etter å ha blitt påkjørt i et fotgjengerfelt. Sjåføren stakk fra stedet og er ennå ikke pågrepet. Her er Banes fotografert under en galla-verdenspremieren på «Gone Girl» under den 52. New York Film Festival i New York 26. september 2014. (Foto av Evan Agostini / Invision / AP, File) Foto: Evan Agostini / AP

Ble meid ned da hun da hun skulle passere en fotgjengerovergang på Manhattan.

65-åringen pådro seg alvorlige hodeskader i påkjørselen, som skjedde i New York 4. juni.

Etter 12 dagers opphold på sykehus sto livet ikke til å redde.

Føreren av scooteren som forårsaket dødsulykken, stakk av etter ulykken og er fortsatt på frifot, ifølge politiet i New York, melder BBC.

Kjent fra flere TV-serier og filmer

Den 65 år gamle skuespilleren er kjent fra flere filmer, musikals og populære TV-serier som NYPD Blue, Frustrerte fruer, Kongen av Queens, Law & Order, Six Feet Under og NCIS.

Banes spilte rollen som Mrs. Berry i The Hotel New Hampshire (1984), Bonnie i Cocktail (1988), Flora i Dragonfly (2002) og Christina Riccis mor i Pumpkin (2002). Hun har spilt mot flere av de største filmstjernene, blant andre Ben Affleck og Tom Cruise.

Lisa Banes var trolig mest kjent for å spille Marybeth Elliott, moren til Amy i David Finchers psykologiske thriller Gone Girl fra 2014, som ble nominert i fire Golden Globe-kategorier.

– Et enormt tap

– Hennes bortgang er et enormt tap, sier skuespiller og regissør Seth MacFarlane.

En talsperson for Banes familie har delt en offisiell uttalelse etter at skuespilleren ble erklært død.

– Hun var en kvinne med en «great spirit», vennlighet og raushet. Hun var dedikert til arbeidet sitt, enten på scenen eller foran kamera, og enda mer til sin kone, familie og venner. Vi var velsignet med å ha hatt henne i våre liv. Vi er knust over Lisas tragiske og meningsløse bortgang, heter det.

Kvinnens etterlatte ber publikum om hjelp

Skuespilleren var gift med Kathryn Kranhold. Enken ber nå publikum ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger om ulykken og sjåføren som stakk fra ulykkesstedet og lot Lisa Banes ligger hjelpeløs igjen i fotgjengerfeltet , skriver The Guardian.

En rekke kolleger fra TV- og filmbransjen har uttrykt sorg over skuespillerens plutselige død.

Les også: Åttitallsikonet Tawny Kitaen (59) er død

Personvernpolicy