Coronaviruset: «Dobbelmutant» oppdaget i India

Passasjerer ved en bussterminal i New Delhi, India testes for coronavirus. Landet har opplevd en stor økning i smittede og nå har de også oppdaget en ny mutasjon, en dobbelmutant.
Passasjerer ved en bussterminal i New Delhi, India testes for coronavirus. Landet har opplevd en stor økning i smittede og nå har de også oppdaget en ny mutasjon, en dobbelmutant. Foto: Altaf Qadri / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye coronavirusvarianten er allerede oppdaget i 18 indiske stater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

India sliter stort med å få kontroll på smittesituasjonen i landet. Onsdag rapporterte landet om 47.262 nye smittetilfeller og 275 dødsfall, den kraftigste økningen så langt i år, melder BBC.

Nå har de også undersøkt de forskjellige smittevariantene og ikke bare fant de tilfeller av både den britiske, sørafrikanske og brasilianske virusvarianten, de fant en ny dobbelmutant i flere av prøvene.

Til BBC forklarer virolog Shahid Jameel at en dobbelmutant, er to muterte virus som deretter samles til en ny mutant.

– En dobbelmutering i noen av nøkkelområdene til virusets pigg-protein kan øke risikoen og la viruset rømme fra immunsystemet og dermed gjøre det mer smittsomt, sier han til BBC om viruset.

– Selv om bekymringsfulle virusvarianter og denne nye dobbelmutant-varianten er funnet i India, har det ikke blitt oppdaget nok tilfeller til å slå fast en direkte kobling til eller forklare den voldsomme økningen av smitte i enkelte stater, sier det indiske helsedepartementet i en uttalelse.

India har så langt registrert 11,5 millioner smittetilfeller, kun USA og Brasil har flere.