Var strandet på en øde øy i Bahamas i 33 dager

De tre kubanerne skal ha viftet med noe som liknet et flagg for å skaffe oppmerksomhet fra kystvakten.
De tre kubanerne skal ha viftet med noe som liknet et flagg for å skaffe oppmerksomhet fra kystvakten.  Foto: U.S. Coast Guard via AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre kubanere skal ha levd på kokosnøtter i 33 dager før de ble funnet, strandet på en øde øy. – Jeg ble overrasket over at de var i så god form som de var. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag reddet USAs kystvakt tre kubanere fra Anguilla Cay, en forlatt øy i Bahamas. Ifølge kystvakten skal de tre overlevende ha vært strandet på øyen i 33 dager.

Kubanerne, som bestod av to menn og en kvinne, ble oppdaget av et av kystvaktens fly etter å ha viftet med noe som skulle likne et flagg.

Mannskapet i flyet senket ned vann, mat og en radio, slik at de kunne kommunisere med de tre overlevende til redningshelikopteret ankom stedet.

Etter å ha blitt plukket opp av redningshelikopteret, ble de fløyet til Lower Keys Medical Center i Key West, Florida.

Til TV-stasjonen WPLG sier løytnant Justin Dougherty at de kubanske borgerne havnet på øyen etter at båten deres kantret i tøffe bølger for fem uker siden. Deretter skal de ha overlevd på kokosnøtter.

– Det var utrolig. Jeg vet ikke hvordan de har klart det. Jeg ble overrasket over at de var i så god form som de var, sier Dougherty.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sean Connet, en av kystvaktens vakthavende befaler, mener gode rutinepatruljeringer var avgjørende for at de tre kubanske borgerne ble funnet.

– Dette var en kompleks operasjon, som involverte mannskap fra forskjellige enheter. Takket være god kommunikasjon og koordinasjon mellom piloter og kommandosentralen, greide vi å frakte alle til et medisinsk fasilitet før situasjonen forverret seg, sier han.