– Dinosaurene er nødt til å ha hatt penetrerende sex

Denne fossilen av en Psittacosaurus fra Senckenberg museum of Natural History, skal være den eneste fossilen i verden hvor dinosaurens kloakk er bevart.
Denne fossilen av en Psittacosaurus fra Senckenberg museum of Natural History, skal være den eneste fossilen i verden hvor dinosaurens kloakk er bevart. Foto: Jakob Vinther, University of Bristol
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskere tror de endelig har funnet ut hvordan dinosaurer paret seg, etter å ha studert en unik fossil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt har vi funnet ut ganske mye om dinosaurene. Vi vet hvordan de så ut , hva flere av dem spiste , og hvordan de ble utryddet. Men ingen fossiler har kunnet fortelle oss hvordan dinosaurene formerte seg.

Forskere har tidligere hatt flere teorier, og noen har gått så langt som å konkludere med at dinosaurene paret som hunder, men uten bevis.

Nå mener derimot forskere at de har kommet enda nærmere svaret.

Paleontolog og senior foreleser ved University of Bristol's School of Earth Sciences, Jakob Vinther, har nå studert en fossil fra Kina av en Psittacosaurus.

Fossilen var så godt bevart, at kloakken, altså åpningen dinosauren brukte til å urinere, gjøre fra seg og reprodusere, kunne studeres.

– Fra det vi kan se på denne fossilen, vil ikke kloakken ha egnet seg til «kyssing», slik fugler gjør. Dinosaurene er nødt til å ha hatt penetrerende sex,selv om det skal sies at vi ikke har funnet penisen, sier Vinther til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av utfordringene med kloakken er at dyrets kjønnsorgan ligger på innsiden, og det er derfor ikke bevart i fossilen Vinther har studert.

Hvilket kjønn denne dinosauren hadde er altså uvisst. Likevel tror Vinther at han har undersøkt en han, som hadde en penis.

– Denne kloakken likner en krokodilles, som også har penis, understreker forskeren.