Borgermester: Trump stakk fra regningen sist

<p>President Donald Trump virket ikke å ta regningen fra byens ordfører spesielt tungt da han besøkte Tucson mandag ettermiddag lokal tid.</p>
President Donald Trump virket ikke å ta regningen fra byens ordfører spesielt tungt da han besøkte Tucson mandag ettermiddag lokal tid. Foto: Mandel Ngan / AFP

Mandag besøkte president Donald Trump Tucson i Arizona med valgkampanjen sin. Ordføreren i byen sier han fortsatt ikke har betalt regningen fra forrige gang han var i byen – i 2016.

Regina Romero (Dem) er ordfører i Tucson, den ene av to byer Donald Trump besøkte mandag i vippestaten Arizona.

Hun sendte et brev til kampanjen før møtet der hun ba presidenten overholde delstatens smittevernregler og minne ham om at han fortsatt skylder byen 80.000 dollar fra sist han besøkte byen under valgkampanjen i 2016, skriver The Independent. Beløpet tilsvarer drøye 750.000 norske kroner etter dagens verdi.

Under valgkampen i 2016 lånte Trumps kampanje byens kongressenter og må også betale for de ekstra sikkerhetstiltak byen måtte innføre i forbindelse med kampanjen, mener ordføreren.

– Det vi ber om er at han betaler tilbake til skattebetalerne i Tucson, skriver hun i brevet gjengitt av flere medier.

Les også: Trump kalte Fauci «katastrofe» under telefonmøte

– Vi har ofret så alt for mye

Arizona er hardt rammet av pandemien og det er innført strenge restriksjoner for å bøte på smitten i delstaten, blant annet maskepåbud i det offentlige rom i Tucson. Over 230.000 har blitt bekreftet smittet og over 5800 mennesker har mistet livet under pandemien i delstaten.

Romero frykter at Trumps nye kampanjestopp kan bli et superspreder-arrangement om de ikke respekterer restriksjonene byen har innført.

– Vi har ofret så alt for mye til å tillate at det skjer, sier hun til CNN og ber innstendig kampanjen om å forholde seg til retningslinjene fra USAs smittevernsenter CDC. Hun innrømmer at det er lite byen kan gjøre om kampanjen velger å ignorere de lokale smittevernreglene.

2000 møtte opp

Hun sier til amerikanske medier at hun ikke har fått tilbakemelding fra kampanjen, og måtte se at presidenten mandag ettermiddag lokal tid talte til sine supportere på velgermøtet på flyplassen i Tucson.

Ifølge Arizona Daily Star sto de 2000 støttespillerne svært tett og flere av dem hadde ikke på seg munnbind.

Trump besøkte også byen Prescott i Arizona. Delstaten betraktes som en vippestat selv om den historisk har stemt republikansk ved alle valg, med ett unntak siden 1948. Meningsmålingene tyder på at årets presidentkandidater stiller ganske jevnt i delstaten og at den dermed kan bli avgjørende for det samlede valget.

Personvernpolicy