Wales stenger ned hele samfunnet – Europas strengeste restriksjoner

Fra og med fredag vil det bli svært strenge restriksjoner i hele Wales. Det innføres en såkalt «branngatenedstenging».
Fra og med fredag vil det bli svært strenge restriksjoner i hele Wales. Det innføres en såkalt «branngatenedstenging». Foto: Geoff Caddick / AFP

Myndighetene i Wales innfører svært strenge restriksjoner over hele landet fra og med fredag.

Wales innfører en såkalt «branngatenedstenging», med stenging av alle utesteder og de fleste butikker fram til 9. november, opplyser landets myndigheter.

Waliserne får beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder og videregående skoler går over til nettundervisning.

Puber, restauranter, kafeer, hoteller, frisører og alle butikker som ikke selger mat, stenges. Også Samfunnshus, bibliotek og avfallsplasser stenges. Halloween og Bonfire Night avlyses og skal ikke markeres.

Walisiske myndigheter kaller tiltaket en «branngatenedstenging».

– Intensivavdelingene våre er allerede fulle. Dette er et kort, skarpt sjokk for å skru tilbake klokken, bremse viruset og kjøpe oss mer tid, sa førsteminister Mark Drakeford til BBC.

Restriksjonene er de strengeste i hele Europa og vil tre i kraft fra og med kl. 18:00 lokal tid fredag.

I Wales ble det registrert 3.870 nye coronatilfeller mellom 10. og 16. oktober, men myndighetene melder om store mørketall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden