Portland-ordfører går til angrep på Donald Trump

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Ted Wheeler i Portland holdt ikke igjen etter at president Donald Trump kalte ham sprø og idiot. – Det er du som har skapt dette hatet, svarte ordføreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag ble en Trump-tilhenger skutt og drept i Portland etter en demonstrasjon i byen. Mannen tilhørte en gruppe som kaller seg Patriot Prayer. Han er ikke identifisert, men lederen for organisasjonen som har base i staten Washington, Joey Gibson omtaler mannen som en god venn.

Les også: Trump gjør narr av Portlands ordfører

Søndag var president Donald Trump og Portland-ordfører Ted Wheeler i tottene på hverandre. Begge skyldte på den andre for volden som utspiller seg.

Sprø demokrat

Donald Trump skrev på Twitter at Portland-ordføreren er sprø og at Wheeler har sittet stille og sett på vold og død i byen under sin ledelse. Og at ordføreren bare vil sitte og la det utspille seg.

Bakgrunn : Mannen som ble drept i Portland, var Trump-tilhenger

– Han klandrer meg og føderale myndigheter for det som har skjedd, men han har mer i vente. Vi har bare vært der med en liten gruppe for å beskytte rettsbygningen, siden han ikke klarte det, skriver Trump i en av tre meldinger om Portland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han legger til at det er behov for å røske opp i hvem som styrer byene.

– De radikalt venstre-ordførerne fra demokratene, som idioten som styrer i Portland eller fyren som sitter i kjelleren sin (henvisning til Joe Biden journ.anm) og ikke vil lede eller kommentere forbrytelsene, de vil aldri få det til.

– Du skaper hatet

Men Trumps utspill fikk klart svar fra ordføreren.

– Herr president, hvorfor tror du vi for første gang på tiår har voldsbølger på et slikt nivå i USA som nå. Det er deg, du har har skapt dette hatet og denne splittelsen, sa ordføreren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han legger til at til tross for at folk i politiet klarer å si navnene på afroamerikanere som er drept av politiet, klarer ikke presidenten det.

– Og det er du som har hevdet at folk som tror på hvit overlegenhet er fine folk. Frykt-kampanjen din er så udemokratisk som alt annet du har gjort for å skape hat og bitterhet i vårt vakre land.

Les også: Trump truer på nytt med å gripe inn i Portland

Ordfører Wheeler har også tidligere gitt presidenten tydelig beskjed om hva han mener. Blant annet da føderale politistyrker ble satt inn for å beskytte rettsbygningen i byen. Da ba ordføreren om at presidenten trakk styrkene ut av byen sin.