Mann funnet skutt i bil på svensk øy: – Jeg hørte automatvåpen

<p dir="ltr">– Jeg hørte tre skuddsalver fra automatvåpen. Det hørtes ut som det var mellom ni og tolv skudd som ble avfyert. Deretter hørte jeg en bil som aksellererte og kjørte derifra, forteller en øyboer.</p><p>Illustrasjonsfoto</p>
– Jeg hørte tre skuddsalver fra automatvåpen. Det hørtes ut som det var mellom ni og tolv skudd som ble avfyert. Deretter hørte jeg en bil som aksellererte og kjørte derifra, forteller en øyboer. Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox

Store politistyrker jakter på en eller flere gjerningsmenn etter at en mann ble funnet skutt i en bil i Lidingö utenfor Stockholm.

Da politiet ankom åstedet fant de mer enn 25 patronhylser ved bilen. Ammunisjonen betegnes som grovkalibret.

Både den døde og bilen han satt var gjennompepret av kulehull.

Den avdøde er fortsatt ikke identifisert.

– Jeg sto på min balkong og snakket i telefonen da jeg hørte automatild. Jeg vet hvordan det høres ut. Jeg hørte skudd. Det var ekkelt, forteller et vitne som bor i nærheten av åstedet, til Expressen.

– Jeg hørte tre skuddsalver

Aftonbladet har også innhentet vitneobservasjoner.

– Jeg hørte tre skuddsalver fra automatvåpen. Det hørtes ut som det var mellom ni og tolv skudd som ble avfyrt. Deretter hørte jeg en bil som aksellererte og kjørte derifra, forteller en annen øyboer.

En stor politiaksjon pågår nå for å spore opp en eller flere væpnede personer. Flere veier er sperret av, og væpnet politi har satt opp kontrollposter ved flere trafikknutepunkter inn og ut av Stockholm, ifølge SVT.

Det meldes om lange køer flere steder på grunn av sperringene,

Frontrute pepret med kulehull

Politiet rykket ut til Liodingö etter å ha mottatt melding om at det som trolig var en død person var observert i en bil.

Da politiet ankom stedet ble det raskt slått fast at mannen var drept. Bilens frontrute hadde dessuten flere synlige hull etter skuddsalver mot bilen.

– Det pågår nå en stor politinnsats for å sikre bevis og for

Politiet har innledet drapsetterforskning og går fra dør til dør på Lidingö for å få innhente flere mulige vitneobservasjoner.

Saken oppdateres