Tech-grunder påsto han var pågrepet i Norge for å ha brukt dametruse som munnbind

Tech-grunderen John McAfee hevder selv at blondetrusen fungerer bedre enn ansiktsmaske. Tysk politi var ikke enige da han kom til flyplassen utenfor Munchen.
Tech-grunderen John McAfee hevder selv at blondetrusen fungerer bedre enn ansiktsmaske. Tysk politi var ikke enige da han kom til flyplassen utenfor Munchen. Foto: Skjermdpump Twitter/@officialmcafee

Nå innrømmer John McAfee at det hele var en spøk.

John McAfee (74) meldte selv på twitter mandag at han var pågrepet i Norge fordi han nektet å bruke en godkjent ansiktsmaske. I stedet insisterte han å bruke en dametruse til å dekke munn og nese. Meldingen fikk store medieoppslag i flere tabloidaviser, som Daily Mail , The Sun , Metro og New York Post.

– Jeg insisterer på at dette er det tryggeste som er tilgjengelig, og jeg nekter å bruke noe som helst annet – for min egen helses skyld , skrev McAfee på Twitter.

Bildet McAfee la ut om pågripelsen viser en politimann der man tydelig kan se at det står "Polizei" på uniformen. Likevel var det mange medier som gikk på limpinnen og trodde hendelsen skjedde i Norge. Foto: Skjermdump Twitter/@officialmcafee
Bildet McAfee la ut om pågripelsen viser en politimann der man tydelig kan se at det står "Polizei" på uniformen. Likevel var det mange medier som gikk på limpinnen og trodde hendelsen skjedde i Norge. Foto: Skjermdump Twitter/@officialmcafee

Latterliggjør medier

På bildene han har lagt ut på nettstedet har han på seg en blondetruse. På ett av bildene kan man også se en politimann, med «polizei» godt synlig på skjorten.

Dette har McAfee selv påpekt onsdag og spør retorisk mediene som omtalte hendelsen om de i det hele tatt faktasjekker historier.

– Selv om det tydelig står «Polizei» på politiuniformene på bildene (tysk, ikke norsk – derfor Tyskland, Sveits, Bayern eller Østerrike), rapporterte mange medier at jeg ble arrestert i «Norge». Bare fordi jeg sa det. Wow!

John McAfee er kjent for antivirusprogrammet som også deler hans navn. Saken er også omtalt av faktisk.no.

Ikke pågrepet

Den sveitsiske tabloiden Blick har sporet opp bildene til å stamme fra Augsburg utenfor Munchen i Tyskland. Dette stemmer også godt overens med McAfees tidligere meldinger på Twitter om at han skulle til et møte i Munchen.

Til den sveitsiske avisen avviser tysk politi at grunderen ble pågrepet, men at han fikk beskjed om at han ville bli pålagt karantene dersom han kom inn i Tyskland. McAfee hevder at han kom fra Catalonia i hardt corona-rammede Spania. Onsdag melder McAfee at han er i Hviterussland

Les også: Antallet falske videoer – «deepfakes» – på nettet øker kraftig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden