Madeleine McCann-saken: Rettstabbe skal ha gjort at mistenkte ikke ble avhørt i 2007

Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007. Nå er en tysker i politiets søkelys. Foto: AFP / NTB scanpix.
Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007. Nå er en tysker i politiets søkelys. Foto: AFP / NTB scanpix.

Portugisisk rett skal i 2006 ha kjent til, men unnlatt å registrere at den nå mistenkte tyskeren tidligere var straffedømt for overgrep i Tyskland.

Tidligere denne måneden ble det kjent at en 43 år gammel tysk mann, som er tidligere domfelt for seksuelle overgrep mot barn og som sitter fengslet i Tyskland, er mistenkt for å ha bortført Madeleine McCann fra en leilighet i Portugal der familien var på ferie i 2007.

Året før bortføringen, skal tyskeren ha blitt tatt for tyveri i Portugal, og i den forbindelse skal han ha fortalt portugisisk rett om et overgrep han er dømt for i Tyskland, melder SkyNews.

Da Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i mai 2007, var personer som tidligere var dømt for overgrep, og som bodde i området, blant de første som ble avhørt.

Les også: Mistenkte skal ha fått tips fra hotellansatt om at Madeleine sov alene

Men fordi retten ikke hadde registrert opplysningene tyskeren ga dem om at han var straffedømt for et overgrep på ei jente i hjemlandet, havnet han ikke på denne lista da tre år gamle Madeleine forsvant, selv om han bodde i nærheten av leiligheten.

Det var den portugisiske advokaten Serafim Vieira som forsvarte tyskeren da han i 2006 ble tatt for å stjele diesel fra kjøretøyer. Vieira bekrefter overfor den lokale nyhetskanalen RTP at han den gangen tilsto at han som 17-åring ble dømt for tyveri og seksuelt misbruk i Tyskland, skriver SkyNews.

Les også: Dette er den nye hovedmistenkte (43) i Maddie-saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært