Nyoppdaget edderkopp får navn etter Greta Thunberg

Denne jaktedderkopp-arten på Madagaskar har fått navnet etter en kjent svensk klimaaktivist. Navnet på edderkoppen er Thunberga gen. nov. Foto: AFP / NTB scanpix.
Denne jaktedderkopp-arten på Madagaskar har fått navnet etter en kjent svensk klimaaktivist. Navnet på edderkoppen er Thunberga gen. nov. Foto: AFP / NTB scanpix.

En jegeredderkopp på Madagaskar kalles opp etter den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg.

Edderkopparten «Thunberga gen. nov.» er en jegeredderkopp som jakter på sitt bytte og dreper uten bruk av spindelvev. Edderkoppen lever bare på Madagaskar. Og som navnet hinter om, er edderkopparten oppkalt etter en ikke ukjent svensk klimaaktivist.

Det er den tyske araknologen Peter Jager som har studert og navngitt den nye edderkopparten etter Greta Thunberg, skriver nyhetsbyrået AFP.

Jager ville kalle opp edderkoppen etter Thunberg på grunn av hennes engasjement for klima.

Les også: Verdens eldste edderkopp er død - 43 år gammel

– Stigende temperatur påvirker alle deler av naturen, inkludert det unike dyrelivet og edderkopp-faunaen på Madagaskar, sier Jager til nyhetsbyrået.

Jager har tidligere gitt navn til en edderkopp etter den engelske musikeren David Bowie, nemlig «Heteropoda davidbowie».

Den nye Thunberg-edderkoppen skiller seg fra andre kjente jegeredderkopper i ryggmønster og måten øynene er plassert på kroppen.

Det finnes over 1300 jegereddekopp-arter i verden, og vanlig størrelse er 15 centimeter fra ytterst på fremben til ytterst på bakben. I Norge finnes det forøvrig bare én utelevende art, nemlig smaragdedderkoppen.

Det er forøvrig ikke første gang Greta Thunberg brukes som inspirasjon i navngivningen av småkryp. Tidligere har en to millimeter lang snegl på Borneo fått navnet «Craspedotropis gretathunbergae».

Les også: Fant mikro-edderkopp med «skorpionhale»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært