Snakker ut for første gang etter frifinnelsen:Kardinal Pell om overgrepsanklagene: – Det er ironisk

Video: Den overgrepsfrikjente kardinalen snakker for første gang ut siden han ble frifunnet etter 495 dager i fengsel. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kardinal George Pell snakker ut for første gang siden han ble frikjent og løslatt fra fengsel av Høyesterett for overgrep mot barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den australske kardinalen George Pell (78) ble i 2018 dømt for voldtekt og andre seksuelle overgrep mot to mindreårige altergutter i perioden 1996-1997.

Pell anket dommen på seks år helt til Høyesterett der han forrige uke ble frifunnet. Da hadde han tilbrakt 495 dager i fengsel.

Kardinalen, som var den mest høytstående katolske geistlige som noensinne er dømt for overgrep mot barn, har holdt en lav profil, men stilte mandag opp i et intervju med Sky News utført av den politiske konservative kommentatoren Andrew Bolt, som selv kaller anklagene mot Pell for en «heksejakt» .

I intervjuet sier Pell at han synes det er ironisk at akkurat han ble anklaget for pedofili og mener han ble utpekt som syndebukk.

Tempelridder tiltalt for overgrep mot ung jente i familien

– Det har blitt utført forferdelige kriminelle handlinger i kirkens navn. Jeg synes det er litt ironisk at jeg har blitt syndebukken på grunn av det jeg gjorde veldig tidlig i 1996, som var å opprette Melbourne Response.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melbourne Response-ordningen ble opprettet i 1996 for å etterforske anklager om seksuelle overgrep i kirken og støtte ofrene.

Psykolog: – Samfunnet må bidra til å lette skam etter overgrep

Pell hevder han ble uskyldig anklaget og dømt fordi den eldre garden i kirken ikke likte de nye økonomiske reformene og kampen hans mot korrupsjonen innad i Den katolske kirke, men presiserer i intervjuet at han ikke har noen bevis for det.

– Flesteparten av den eldre garden i Roma som på noen som helst måte mener de er mottagelige for økonomisk reform, tror de er det.

Han sier også at han tror en av anklagerne hans, som vitnet i saken ble brukt.

– Jeg vet ikke. Jeg tror han ble brukt, sier han i intervjuet, uten å utdype spesifikt hvem han mener skal ha brukt han.

Ifølge avisen Herald Sun skal politiet i Victoria allerede være i gang med å etterforske nok en anklage mot Pell. Politiet har dog ennå ikke bekreftet om dette stemmer.

Video: Kampanje mot overgrep tar nettet med storm